Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinin Aziziye Mahallesinde yaşayan ve yaklaşık 10 yıldır sokak hayvanlarıyla ilgilenen Nalan Yılmaz, komşularından aldığı bağışlarla kediler için çadırdan ev yaptı. Yaklaşan kış öncesi sokak hayvanları için kulübeler yapılmasını isteyen hayvansever kadın, sokak hayvanlarına karşı insanları da duyarlı olmaya davet etti.  

 

“3 AY ÖNCE KOMŞULARDAN DA BAĞIŞ TOPLAYARAK YAPTIM”

Komşularının yardımıyla çadırdan kedi evi yapan Yılmaz, “Yaklaşık 10 yıldır sokak hayvanlarıyla ilgileniyorum. Kışın soğuktan donmasınlar diye birde burada köpekler parçalamasınlar diye kediler için bir sığınak yaptım. 3 ay önce komşulardan da bağış toplayarak yaptım. Gücümüzün yettiği kadar yapabildik ancak destekte alabilirsek daha sağlıklı ve şık bir yer yapmaya çalışacağız. Bakımlarını kendim karşılıyorum. Parasal yardım yapılır mı bilmiyorum. Ancak yapılırsa çok memnun olurum. Çünkü sakatlanan hayvanlarımız oluyor onları veterinere götürünce baya yüklü Mevlalar tutuyor.” Diye konuştu. 

 

 

“BELEDİYEDEN ŞİKAYET ÜZERİNE KONTROLÜ GELİP BANA TEŞEKKÜR ETTİLER”

Komşularının şikayeti üzerine belediyeden yetkililerin kontrol için gelip kendisine teşekkür ettiğini söyleyen Yılmaz, “Bana ait olan 20 kedim var. İki tanede okulda baktığım köpeğim var. Dışarıdan gelip mamalarını yiyip geden kediler de var. İki tanede köpeğimiz içinde mama desteğine ihtiyacımız var. Burası Yenişehir Belediyesine ait park alanıdır. Buranın yıkılması için birkaç komşu başvurdular. Belediyeden kontrol için geldiklerinde yıkmak yerine bana teşekkür ettiler.” Dedi. 

 

“KEDİLER İÇİN KIŞ SEZONUNDA APARTMANLARININ KAPILARINI AÇIK BIRAKSINLAR”

Sokak hayvanları için insanları duyarlı olma çağrısında bulunan Yılmaz, “İnsanlarda tek rica yaklaşan kış sezonunda apartmanlarının kapılarını açık bıraksınlar. Kışın en azından başlarını koyacak bir yerleri olsun. İnsanımız yer yeri kapattığı için sokak hayvanlarımız soğukta kalıyorlar. Bir canlı için bir binanın kapısını açık bırakmak çok zor olmasa gerek. Özellikle barınağın iyileştirilmesi yönünde yeni bir barınağın yapılacağını duymuştuk. Uzun zaman oldu bu konuda makam ve mevkilerden bu konuyla ilgilenmelerini çok istiyorum.” Şeklinde konuştu. 

 

 

“BİR KEDİYİ BİLE KISIRLAŞTIRSAK EN AZINDAN BU POPÜLASYONU ÖNLEYEBİLİRİZ”

Kedilerin kısırlaştırılması konusunda da yardım bekleyen Yılmaz, “Dişi kedilerimizi kısırlaştırdığımız zaman dikişlerin birkaç gün bakılmaları lazım. Barınağın fiziki şartı uygun olmadığı için oraya bıraktığımızda enfeksiyon kapma ihtimalleri oluyor. Birkaç tanesini barınaktan getirdikten sonra enfeksiyon kapıp öldüler. Barınaktakilerde haklı onlarda bir şey yapamıyorlar. Özel klinikte yaptırmak istesem 500 TL’ye yapıyorlar. Ona da benim gücüm yok. Ayda bir kediyi bile kısırlaştırsak en azından bu popülasyonu önleyebiliriz.” dedi. 

Editör: TE Bilisim