Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ofis semti  Akkoyunlu Caddesi üzerindeki bir kaldırımda bulunan rögar kapağı, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen hırsızlar tarafından akşam saatlerinde çalındı.  Yayaların yoğun kullandığı kaldırımdaki rögar kapağının çalınması büyük tehlike  oluşturuyor.  Güvenlik amaçlı etrafına dubalar bırakılan üstü açık rögarın derinliğiyle 5 metreden fazla. Özellikle de akşamları söz konusu rögarı görmeyenlerin içine düşmesi halinde sakat kalaması kaçınızlmaz. Adeta bir ölüm kapanı gibi üstü açık bulunan rögarın çalınmasına vatandaşlar sert tepki gösterdi. Vatandaşlar, sokağa çıkma kıstlamsı nedeniyle  hırsızların cadde ve ara sokaklardaki mazgalları da çaldığını savundu.

 

Geçtiğimiz günlerde de  Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi Yaradanakul Caddesi ile bazı ara sokaklarda bulunan mazgallar, koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen hırsızlar tarafından çalınmış ve daha sonra ilçe belediye ekiplerin yerine yenis yerleştirilmişti. Özellikle de araç trafiğinin yoğun olduğu  Yaradanakul Caddesi üzerindeki mazgalın çalınması kazaları davetiye çıkarırken, vatandaş ve sürücüler duruma sert tepki göstermişti.

 

Öte yandan İçişleri Bakanlığınca yayınlanan yılbaşı genelgesi kapsamında eğlence, parti, kutlama gibi etkinliklerin kesinlikle yapılmaması için il valiliklerine yazı gönderilerek denetimlerin artırılması istendi. Söz konusu genelgeyle birlikte Diyarbakır'da denetimler artırılırken kural ve hijyen tedbirlerine uymayanlar hakkında ise ceza işlem uygulanıyor. Bakanlıkça 81 ile gönderilen genelgeyle birlikte sokağa çıkma kısıtlama 31 Aralık 2020’de saat 21.00’de başladı. Kısıtlama  4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de sona erecek.

Editör: TE Bilisim