Fatih SURUÇ- Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan El Sanatları Sergi Merkezi kadınlara ekonomik katkıda bulunuyor. Yenişehir Belediyesi ve Kaymakamlığı’na bağlı El Sanatları Sergi Merkezi 11 kurumda kurs görerek ürettikleri ürünler satışa sunularak kadınlara ekonomik olarak katkı sunuluyor. Ev Hanımları, eşlerinden ayrılmış, engelli kadınları ürünlerin satışları ise kendilerine veriliyor. Arzu Arslan ve Sevgi Tolga’nın birlikte çalıştığı sergi merkezi, kadınlara destek için herkesi alışveriş yapmaya davet etti.

 

 

“KADINLAR HEM ÖĞRENİYORLAR, HEM DE AİLELERİNE KATKI SAĞLIYORLAR”

 Yenişehir Kaymakamlığı El Sanatları Sergi Merkezi sorumlusu Arzu Arslan, “Hem Yenişehir Belediyemize, hem de Yenişehir Kaymakamlığımıza ait. Aile destek evlerinden ürünlerimiz geliyor. On bir kurumun ürünleri var şu anda bizde. Kursiyerlerimiz yapıyor ürünlerimizi. Çeyiz ürünleri, tablolarımız, deri çantalarımız. Hem devletimiz bayanlarımıza böyle bir yardımda bulunuyor. Kendileri hem öğreniyorlar, hem hocalarımızla beraber yapıyorlar, bize gönderiyorlar. Bizde burada ürünlerini satıyoruz. Ücretlerini de koordinatörleri aracılığıyla kadınlara ulaştırıyoruz. Ev Hanımları, eşlerinden ayrılmış, engelli kardeşlerimiz var. Onlar da kurslarımıza geliyorlar. Hem öğreniyorlar, hem de ailelerine katkı sağlıyorlar. Kadınlarımız bu şekilde kendilerini geliştirmiş oluyorlar. Ürünleri satıldıkça ellerine bayağı güzel ücretler geçiyor. Buranın benzeri yok. Diyarbakır’da tek burada bayanlarımızın ürünlerini satıyoruz.”diye konuştu.

 

“HERKESİN DESTEK AMAÇLI GELİP ALMASINI İSTERİZ”

 Yenişehir Kaymakamlığı El Sanatları Sergi Merkezi sorumlusu Sevgi Tolga, “Burası hafta içi 08.00 ile 17.00 arası açık. İki kişi olarak burada çalışıyoruz. Ürünlerimiz arasında seccadelerimiz var, çeyizlik ürünlerimiz var, süs eşyalarımız var, çocuk ürünlerimiz çoğunlukta. Deri çantalarımız çok. Sergi merkezimizde bulunan bütün ürünlerin halkımız tarafından gelinip görülmesini ve buradaki gelen ürünlerin kadınlar tarafından yapıldığından dolayı onlara biraz destek amaçlı gelip alınmasını isteriz.”Dedi.

 

11 KURUMDAN ÜRÜNLER

El Sanatları Sergi Merkezine gönderilen kurumların bazıları şöyle; Adem, Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, KayapınarÇatom K Grubu, Huzurevleri Çatom H Grubu, Beyaz Ay Derneği, Fatih Aile Destek Merkezi, Ziya Gökalp Çatom Z Grubu, Fatih Aile Destek Merkezi, Mevlana Halit Çatom M Grubu, Aziziye Aile Destek Merkezi D Grubu’dur.

Editör: TE Bilisim