Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesinde “Kedilerin Babası” olarak bilinen, hayvansever kişiliğiyle tanınan ve çek çek arabası ile hamallık yaparak geçimini sağlayan Hasan Ökmen, her gün kedileri ciğerle besleyip şefkat elini uzatarak çevredeki vatandaşlara örnek oluyor.Çekçekçiliğin çok zor bir meslek olduğunu ama bu zorluğu hafifleten duygunun ise kedileri beslemek olduğunu söyleyen Hasan Ökmen, “Hadis-i Şerif’te de buyrulduğu üzere, ‘Siz yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de, yani Allah ve melekler de size merhamet etsin.’ Düşüncesiyle hayvanlara elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyorum. Allah’ın yarattığı dilsiz canlılara el uzatalım. Onların arkadaşı oluyor, onların duygularını anlamaya çalışıyorum. Her gün onlara ciğer veriyorum. Çok tatlı oluyorlar. Mahalleli bana, ‘Kedilerin Babası’ lakabını taktılar. Nitekim bu lakap benim için çok kıymetlidir.” dedi.

 

“BİR TAS SU, BİR DİLİM EKMEĞİ ÇOK GÖRMEYİN”

Diyarbakır’da artan hava sıcaklığının vatandaşları etkilediği gibi hayvanları da etkilediğini ve yüksek sıcaklıkların onları rahatsız ettiğini belirten Ökmen, “Onlarda bizim gibi canlı, onlar da bizim gibi ağlayıp gülüyorlar. Biliyoruz ki onlar kendi duygularını çok iyi yansıtamıyorlar. Sokaklarda hem susuzlar, hem açlar, hem de bu sıcaklıkta belki de kavruluyorlar. Vatandaşlarımızdan ricam bir tas suyu, bir dilim ekmeği çok görmemeleridir. Çünkü onlar yardıma muhtaç olmalarının yanında, desteğe de ihtiyaçları vardır.” şeklinde konuştu.

 

“HAYVANLARA ŞİDDET UYGULAMAK İNSAFSIZCA”

Son dönemlerde televizyon izlerken ve gazete okurken hayvanlara uygulanan şiddetlere gözyaşları dökerek üzüldüğünü aktaran Ökmen, “Onlarla alakalı şahit olduğum her olaya, izlediğim her habere içim kan ağlayarakyakın çevreme anlatıyorum. Onlarla konuştuğumda hayvanlara uygulan hal tavır ve hareketin düzeltilmesi gerektiğini belirtiyorum. Çünkü hayvanlara şiddet uygulamak insafsızca bir davranıştır. Lütfen rica ediyorum, hayvan şiddetlerine son verilsin. Bu durumla alakalı halkımız aydınlatılsın, bundan sonra hayvan şiddetleri yaşanmasın.” Dedi.

Editör: TE Bilisim