Fatih SURUÇ

 

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da koornavirüs salgını önlemleri kapsamında bilboardlara  uyarı afişleri asıldı. Diyarbakır Valisi ve  Büyükşehir Belediye Bakan vekili Hasan Bari Gvüzeloğlu’nun talimatıyla  bilboardlara asılan afişlerde; kentte devam eden dezenfekte  çalışmaları, kornavirüs salgınının belirtileri ve bu salgına karşı alınacak 14 kural  ile sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üzeri vatandaşların dışarıya çıkmamaları uyarıları yer alıyor.  Kentte aynı zamanda polis araçları tarafından vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları için hem Türkçe hem de Kürtçe anonslar yapılarak uyarıda bulunuluyor.


Şimdiye kadar toplu taşıma, ticari ve servis araçları, otogar, havalanı, camiler, okullar, üniversite, hastaneler, aile sağlıkmerkezleri, eczaneler, cadde, kaldırımlar, çocuk oyun parkları ve parklardaki banklar, çöp alanları, kilise, tarihi ve kültürel yapılar, kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların sıkça kullandığı toplu yaşam alanlarında dezenfekte çalışmalarını sürdüren Diyabakır’daki beldiyeler, koronavirüs nedeniyle fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik de başlattığı denetimlerini artırdı.   

 

Vatandaşlar virüse karşı bilgilendirildi
Koronavirüse karşı vatandaşların ne yapması gerektiği konusunda da harekete geçen valilik ve belediyeler ev ev, esnaf esnaf gezerek vatandaşları hem bilgilendirdi hem de onlara dezenfektan ürünleri dağıttı. Vatandaşları koronavirüse karşı 14 kuralına uyma noktasında da uyarılarda bulunan belediyeler, ayrıca 14 kuralında yapılması gerekenleri bilboardlara da taşıyarak vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmasını sağladı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik hastası olan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağının ardından  kentteki belediyeler, söz konusu yasak kapsamına giren vatandaşların mağdur olmaması ve temel ihtiyaçlarını karşılamk  için oluşturdukları “65 yaş ve üstü Vefa Sosyal Destek Grubu” kapsamında evde bakım ve hizmet seferberliği başlatmıştı. Başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentteki tüm belediye, özel ve resmi kurumlar çalışmalaraına aralıksız devam edeceklerini açıkladılar.

 

Editör: TE Bilisim