Fatih SURUÇ- ÖZEL HABER

 

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesine bağlı Batı Karakoç köyünün yolu aşırı yağışların etkisiyle çamur deryasına dönmüş durumda. Bin 78 nüfuslu köyde ilkbahar yağışları nedeniyle yollarının çamurdan geçilmeğini kaydeden köy sakinleri, Bağlar Belediyesi’ne çağrıda bulunarak yollarının bir an önce yapılmasını istedi.  Batı Karakoç köyünün 30 yıllık Muhtarı Osman Kaya, aşırı yağışlar nedeniyle yollarının çamur deryasına döndüğünü belirterek, ulaşımda aksaklıklar yaşandığını söyledi. 

 

“YOLLAR ÇAMUR DERYASI”

Yollarının yapılması için yetkililere seslenen köy muhtarı Kaya,  “Yolumuzun yapılması için Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile görüştük ve kendisi Bağlar Belediyesi’ne talimat verildiğini söyledi. Vali bey Batıkarakoç köyüne malzeme gönderin talimatı verdi. Ancak yolumuz halen yapılmış değil. Yollarımız yağışlar nedeniyle bataklığa dönmüş durumda. Köyde kimse pek dolaşamıyor.   Yer yer su birikintileri oluşmuş. Araçlarımız çamura saplanıyor. Köylü arabasını kullanamıyor.  Yolumuza menfezler yerleştirilsin ki bu su birikintisi oluşmasın. Yolumuzu ya asfaltlasınlar ya da çakıl taşlarıyla yapsınlar. Köy içinde kimse dolaşamıyor. Köyümüz göllete dönmüş durumdadır. Su birikintisinin oluştuğu yerlere malzeme dökülmezse, burası kuruyunca bu kez de sivrisineklerden geçilmez oluyor. Tabi bu da insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu yüzden yetkililerden yolumuzun bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

“1,5 YILDIR DİLEKÇE VERDİK”

Köyün çöp konteynır ihtiyacının da olduğunu belirten muhtar Kaya, “Çöp konteynırlarımız olmadığı için köyün etrafı çöp yığınına dönmüş durumda. Her yeri kötü kokular sarmış. Çocuklarımız bu kötü koku nedeniyle ne dışarı çıkabiliyor ne de oyun oynayabiliyor. Koku nedeniyle evden pek çıkmıyorlar. Konteynır için 1,5 yıldır dilekçe verdik ancak dilekçemize şimdiye kadar olumlu bir yanıt verilmedi” dedi.

Köyün hayvancılık ve tarımla uğraştığını belirten Kaya, “ DSİ bizden habersiz mera alanımıza giden yolda geçit yapmış; ama bizim hayvanlarımız buradan geçemiyor. Köprü içinde DSİ’ye dilekçe verdik ama yapamayacaklarını söylüyorlar. Köyümüzün etrafı hep tarla başka alanımız yoktur.  Mera alanımız azdır. Köylü hayvan beslemezse geçimini neyle sağlayacaktır?” dedi.

Editör: TE Bilisim