Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

“ÇOK AŞIRI NORMALLEŞMEYLE EN BÜYÜK HATAYI YAPTIK”

Dicle Üniversitesi (DÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Koronavirüs Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, koronavirüsteki son durum ve gidişatı ile ülkemizdeki aşı çalışmaları üzerine yaptığımız röportajın yazı dizisinin ikinci bölümünde; kent halkının normalleşme sürecinde oldukça rehavete kapılarak kuralları ihmal ettiğini söyledi.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--cok-asiri-normallesmeyle-en-buyuk-hatayi-yaptik-100014.html

 

 

CHP’DEN SİLVAN’DAKİ İNTİHAR VAKALARINA İLİŞKİN RAPOR

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, son dönemde Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan intihar olaylarına ilişkin rapor hazırladı.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-chp-den-silvan-daki-intihar-vakalarina-iliskin-rapor-100026.html

 

 

SUR DİPLERİ KAÇAK YAPILARDAN TEMİZLENİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Sur İlçesi Millet Bahçesinde bulunan ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları kaldırdı.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sur-dipleri-kacak-yapilardan-temizleniyor-100015.html

 

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İPTAL EDİLEN YILLIK İZİNLERİ GELECEK YILA DEVREDİLDİ

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı, Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Sağlık-Sen’in girişimleri neticesinde sağlık çalışanlarının iptal edilen yıllık izinlerinin gelecek yıla devredildiğini açıkladı.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-saglik-calisanlarinin-iptal-edilen-yillik-izinleri-gelecek-yila-devredildi-100024.html

 

 

DİYARBAKIRSPOR’UN GELECEĞİ BORÇLAR VE TESİSLEŞMEYE BAĞLI

Diyarbakırsporlu taraftarlar, yeniden ayağa kalkarak milyonlarca taraftarı arasında umut oluşturan 52 yıllık efsane kulübün geleceğinin aydınlık olması için geçmişe ait borçlarla ilgili sorunun çözülmesi ve tesisleşme hamlesinin başarılması gerektiğini düşünüyor.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakirspor-un-gelecegi-borclar-ve-tesislesmeye-bagli-100021.html

 

 

GEÇMİŞİN SESİ AMİDA KONSERLERİ ZERZEVAN İLE DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının (DTSO) Hasuni Mağaralarında başlattığı 10 tarihi mekan, 10 eşsiz konser etkinliklerinin ikincisi farklı bir konsept ile Zerzevan Kalesinde düzenlendi.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-gecmisin-sesi-amida-konserleri-zerzevan-ile-devam-ediyor-100027.html

 

 

ÇORUM - AMEDSPOR MAÇINA KORONA VİRÜS ENGELİ

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'ta 14 Kasım Cumartesi günü oynanması gereken Çorum FK - Amedspor karşılaşması ev sahibi ekipte yaşanan korona virüs vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-corum---amedspor-macina-korona-virus-engeli-100022.html

 

 

YAŞLI KADIN, AMBULANS DA ÇIKAN YANGIN SONUCU YAŞAMINI YİTİRDİ

Adıyaman'da özel bir hastanenin ambulansında oksijen tüpünün alev alması sonucunda ağır yaralanan 83 yaşındaki kadın, 22 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Yaşlı kadının ölümünden hastaneyi sorumlu tutan hasta yakınları, hastaneden şikayetçi olurken, hastane yetkilileri olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yasli-kadin-ambulans-da-cikan-yangin-sonucu-yasamini-yitirdi-100025.html

Editör: TE Bilisim