Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

DİYARBAKIR’DAN "COVİD-19 MESLEK HASTALIĞI SAYILSIN" ÇAĞRISI

SGK’nın COVID-19 testi pozitif olan sigortalı çalışanların 'iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları' kapsamında değerlendirilmeyeceğine tepki gösteren Diyarbakır Tabip Odası (DTO) Başkanı Dr. Elif Turan ve SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Şiyar Güldiken, hükümete çağrıda bulunarak "Covid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılmasını istedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-dan-covid-19-meslek-hastaligi-sayilsin-cagrisi-100066.html

 

 

“ARALIK’TA VAKALAR ÇOK ARTARSA YASAK GELEBİLİR”

Dicle Üniversitesi (DÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Koronavirüs Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, koronavirüsteki son durum ve gidişatı ile ülkemizdeki aşı çalışmaları üzerine yaptığımız röportajın yazı dizisinin beşinci (son) bölümünde; şuandaki vaka sayılarına göre herhangi bir yasağın söz konusu olmadığını belirterek, ancak aralık ayında vaka sayısının beklenenin üstünde olması durumunda yeniden yasakların gelebileceğini savundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--aralik-ta-vakalar-cok-artarsa-yasak-gelebilir-100064.html

 

 

DİYARBAKIR'DA 65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Diyarbakır İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, 65 yaş üstü vatandaşlar 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa çıkamayacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-65-yas-ustune-sokaga-cikma-yasagi-getirildi-100067.html

 

 

DİYARBAKIR’DA SİGARA YASAĞI GETİRİLEN ALANLAR LİSTESİ YAYINLANDI

Diyarbakır Valiliği, kent genelinde sigara yasağı getirilen sokak, cadde ve meydanların tam listesini paylaştı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-sigara-yasagi-getirilen-alanlar-listesi-yayinlandi-100068.html

 

 

“SİGARA YASAĞI PANDEMİDEN SONRADA DEVAM ETMELİ”

İçişleri Bakanlığınca, 81 İl Valiliğine gönderilen 'Koronavirüs Tedbirleri' konulu ek genelgeye göre tüm illerde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak, meydan ve durak gibi alanlarda sigara içme yasağını değerlendiren Diyarbakırlıların bazıları, söz konusu yasağın koronavirüs bitince de devam etmesini isterken, bazıları da kararı doğru bulmadıklarını savunarak koronanın bitmesiyle yasağın kaldırılmasını istedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--sigara-yasagi-pandemiden-sonrada-devam-etmeli-100081.html

 

 

BOZAN’DAN VALİ KARALOĞLU’NUN SÖZLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan,  önceki gün düzenlenen Yılın ahileri, usta, kalfa ve çıraklarına ödül töreninde konuşan İl Valisi Münir Karaloğlu’nun, “5 aydır Diyarbakır’dayım, en çok talep iş konusunda geliyor. İş talep edene diyorum ki yavrum, oğlum ne iş yaparsın. ‘Efendim her işi yaparım’ diyor. Her işi yaparım diyenadam hiçbir işi yapamaz.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-bozan-dan-vali-karaloglu-nun-sozlerine-iliskin-aciklama-100077.html

 

"MASKE YAKIN ZAMANDA HAYATIMIZDAN ÇIKMIŞ OLACAK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aşı çalışmalarında ilerlemeler olduğunu duyurdu. Koca, "Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak" ifadelerini kullandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-maske-yakin-zamanda-hayatimizdan-cikmis-olacak-100071.html

 

 

UÇURTMA ETKİNLİĞİ DİYARBAKIR SEMALARINI SÜSLEYECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Türk Uçurtma Takımının katılımıyla düzenleyeceği Kırklar Dağı’nın Düzü Uçurtma Şenlendirdi Bizi etkinliğiyle Diyarbakır semalarını süsleyecek.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-ucurtma-etkinligi-diyarbakir-semalarini-susleyecek-100075.html

 

 

DİYARBEKİRSPOR’DAN TARİHİ GALİBİYET SERİSİ

Misli.com 3. Lig 1. Grup lideri Diyarbekirspor, sahasında konuk ettiği Çankaya Futbol Kulübüne karşı elde ettiği 1-0'lık zaferle 7 yıldır mücadele ettiği bu ligde ilk kez 6 maç üst üste kazanma başarısını gösterdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekirspor-dan-tarihi-galibiyet-serisi-100072.html

 

 

BÜYÜKŞEHİR ZABITA YOL VE KALDIRIM İŞGALLERİNİ SONLANDIRDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi Urfa Kapı (Eski Hal) mevkiinde kaldırım üzerinde yayaların geçişini engelleyen seyyar satıcılar ile yol üzerinde gelişigüzel park eden nakliye pikaplarının işgaline son verdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-buyuksehir-zabita-yol-ve-kaldirim-isgallerini-sonlandirdi-100076.html

Editör: TE Bilisim