Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

“AMACIMIZ GENÇLERİN ÜRETKEN POTANSİYELİNİ DESTEKLEMEK”

Diyarbakır’da 2018 yılında Rıdvan Kuday ve Aziz Tilki tarafından kurulan A4 Sanat Mekanı çalışmalarını sürdürüyor. Kurulma amaçlarını ve çalışmalarını gazetemize anlatan A4 Sanat Mekanı kurucularından Rıdvan Kuday, “Amacımız Diyarbakır’daki gençlerin sahip olduğu üretken potansiyeli desteklemek, onlara yeni imkanlar yaratmak ve tecrübe kazandırmak. Araştırmacı sanat pratiklerine daha fazla yer veren ve Diyarbakır’ın uluslarası alandaki sanatsal farkındalığına katkı sağlamayı da hedefliyoruz” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-amacimiz-genclerin-uretken-potansiyelini-desteklemek-100100.html

 

 

DİYARBAKIR'DA 1 MİLYON 250 BİN ÇİÇEK DİKECEK

Yazlık mevsimlik çiçek dikimini havaların soğumasıyla birlikte tamamlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kışlık mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında kentin belirlenen refüj ile kavşaklarına, farklı tür ve renklerde toplam 1 milyon 250 bin çiçek dikecek.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-1-milyon-250-bin-cicek-dikecek-100112.html

 

 

DİYARBEKİR ELLERİ DİNLEYİCİYLE BULUŞTU

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı kültür-sanat programı kapsamında Türk Sanat Müzik Topluluğu’nun Diyarbekir Elleri konseri müzik severlerle buluştu.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekir-elleri-dinleyiciyle-bulustu-100111.html

 

 

GÜMRÜKTE BEKLEYEN ŞOFÖRLER EYLEM YAPTI

Türkiye ile Suriye arasında nakliye ve taşımacılık yapan şoförler Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye'nin Telabyad Gümrük Kapısında çalışan görevlilerin son günlerde kendilerine yönelik haksız dayatmalarda bulunduğunu ve fazla para aldığını iddia ederek eylem yaptı.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-gumrukte-bekleyen-soforler-eylem-yapti-100114.html

 

 

KARADENİZ’İN BALIĞI GÜNEYDOĞU’DAN

Fırat Nehri'nde yetiştirilen somon ve bazı balık çeşitleri, başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesine gönderiliyor.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-karadeniz-in-baligi-guneydogu-dan-100102.html

 

 

DİYARBAKIR TAKIMLARININ HAFTA İÇİ MESAİSİ DEVAM EDİYOR

Misli.com 2. Lig ve 3. Ligde sıkıştırılmış fikstürden dolayı hafta içi maç programlarına devam ediliyor. Amed Sportif Faaliyetler-Kocaelispor maçı çarşamba ve Diyarbekirspor-Edirne Belediyesi Paş Edirnespor karşılaşması da perşembe günü oynanacak.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-takimlarinin-hafta-ici-mesaisi-devam-ediyor-100105.html

 

 

YARGITAY'DAN ÇOK ÖNEMLİ TAZMİNAT KARARI

Çalıştığı iş yerinde, uygulamalara kızıp mesaiyi terk eden işçi, tazminatsız kovuldu. İş Mahkemesi’nin ‘mağdur’ dediği işçiye kara haber Yargıtay’dan geldi. Emsal nitelikteki kararla; kafasına göre öfkelenip iş yerini terk etmek tazminatsız kovulma sebebi sayılacak.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yargitay-dan-cok-onemli-tazminat-karari-100103.html

 

 

EZO GELİNLER TARIM OKULU İLE HAYATA TUTUNDU

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinden 7 kadın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle kurulan Tarım Okulu'na giderek, burada aldıkları eğitimin ardından Ezogelin Kooperatifi'ni kurup üretim yapmaya başladı.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-ezo-gelinler-tarim-okulu-ile-hayata-tutundu-100107.html

 

 

BÖLGENİN İLK ‘TOPRAKSIZ TARIM SERASI' AÇILDI

Batman Üniversitesi tarafından Batı Raman Külliyesinde GAP Eylem Planı kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresinin desteği ile bölgenin ilk topraksız tarım serası açılışı gerçekleştirildi.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-bolgenin-ilk-topraksiz-tarim-serasi-acildi-100110.html

 

 

COVİD-19 ÖYKÜLERİ KİTAPLAŞTIRILDI

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi öyküleri kitaplaştırılarak, sağlıkçıların bu konuda yaşadıkları hikayeler anlatıldı.

Haberin detayı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-covid-19-oykuleri-kitaplastirildi-100113.html

Editör: TE Bilisim