Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

DİYARBAKIR’DA ‘GENÇLİKLE EL ELE PROJESİ’ ARTIK BİR KURUM OLDU

Diyarbakır’da risk grubunda bulunan dezavantajlı çocuklara, öğrencilere, ailelere ve kadınlara yönelik birçok alanda önemli projeler uygulamak amacıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce başlatılan ‘Gençlikle El Ele Projesi’ artık bir kurum olarak faaliyetini sürdürüyor. Kurum halk eğitimle birlikte toplamda 80 kurs açıp bu kurslardan MEB onaylı sertifikalı olarak bin 837 öğrenci faydalandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-genclikle-el-ele-projesi-artik-bir-kurum-oldu-100689.html

 

 

DİYARBEKİRSPOR LİDERLİĞİ SÜRDÜRDÜ

Deplasmanda Belediye Derincespor ile 0-0 berabere kalan Diyarbekirspor, takipçisi Bucaspor 1928 ile arasındaki puan farkının 1'e inmesine engel olamadı. Liderliğini devam ettiren Yeşil -Kırmızılı takım maç boyunca yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekirspor-liderligi-surdurdu-100691.html

 

 

AF ÖRGÜTÜ'NDEN DİYARBAKIR'DAKİ İŞKENCE İDDİALARINA İLİŞKİN KAMPANYA

Tutuklu Mehmet Sıddık Meşe’nin, Diyarbakır Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından fiziksel şiddete uğradığı iddiaları üzerine Af Örgütü, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e hitaben bir acil eylem çağrısını imzaya açtı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-af-orgutu-nden-diyarbakir-daki-iskence-iddialarina-iliskin-kampanya-100698.html

 

 

DÜNYA ALARMDA! ÜLKELERDE MUTASYON PANİĞİ

İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğrayıp daha bulaşıcı bir hale gelmesinin ardından, ülkeler İngiltere'ye uçuşları durdurma kararı aldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-dunya-alarmda-ulkelerde-mutasyon-panigi-100695.html

 

 

CUMA GÜNLERİ VE BAYRAMLARDA ELEKTRİK KESME İŞLEMİ YAPILMAYACAK

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler, şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriğinin borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyeceğini söyledi. Ayrıca, mağduriyet oluşmaması için cuma günleri, resmi ve dini bayramlar ile bayram arifelerinde elektrik kesme işlemi yapılmayacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cuma-gunleri-ve-bayramlarda-elektrik-kesme-islemi-yapilmayacak-100694.html

 

 

HDP'Lİ LEYLA GÜVEN'E 22 YIL 3 AY HAPİS

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven, terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'da yargılandığı davada 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-hdp-li-leyla-guven-e-22-yil-3-ay-hapis-100696.html

 

 

ÇINAR'DA KARANTİNAYA ALINAN KÖY SAYISI ARTIYOR

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 1 köy daha korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cinar-da-karantinaya-alinan-koy-sayisi-artiyor-100682.html

 

 

VAN’DA 32 FABRİKA BİNASI İNŞA EDİLDİ!

Van'da Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı kapsamındaki "Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alan inşa edildi. Yaklaşık 52 milyon TL bütçeli proje binlerce kişiye istihdam sağladı, sağlamaya da devam edecek.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cinar-da-karantinaya-alinan-koy-sayisi-artiyor-100682.html

Editör: TE Bilisim