Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

“SURLARIN KORUNMASI İÇİN TURİZM ZABITASI VEYA POLİSİ UYGULAMASI KURULMALI”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince temizlik çalışmalarının devam ettiği sur dipleri ve surların içinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılan ateş ve atılan çöpler hem çevre kirliliğine hem de kötü kokuya yol açıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--surlarin-korunmasi-icin-turizm-zabitasi-veya-polisi-uygulamasi-kurulmali-100726.html

 

 

GÜNEŞLİ HAVA KORONA TEDBİRLERİNİ UNUTTURDU

Diyarbakır’da kış mevsimiyle birlikte kaç gündür etkili olan sisli hava, dün yerini güneşli bir havaya bıraktı. Yazdan kalma bir günü andıran güneşli havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar, koronavirüs tedbirlerini unutarak açık alan ve parklarda güneşin tadını çıkardı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--gunesli-hava-korona-tedbirlerini-unutturdu-100736.html

 

 

“EĞİTİMİN UZAKTAN, SINAVIN YÜZ YÜZE YAPILMASI ÇELİŞKİDİR”

Amed Eğitim Sen 2 Nolu Şube Sekreteri Songül Can Şimşek, koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların kapatılmasıyla uzaktan verilen eğitim sürecinde öğrenciler ve öğretmenlerin yaşadığı sorunlar ile yüz yüze yapılacak sınavlara karşı olduğuna dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-egitimin-uzaktan-sinavin-yuz-yuze-yapilmasi-celiskidir-100737.html

 

 

SANAT SOKAĞINDAKİ SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Yenişehir ilçesinde bulunan kentin sembol sokaklarından biri olan Sanat Sokağındaki peyzaj ve düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Sanat Sokağındaki çalışmaların Nisan 2021'de tamamlanması bekleniyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sanat-sokagindaki-sagliklastirma-calismalari-devam-ediyor-100734.html

 

 

DİYARBAKIR'DA 200 KİLOLUK ORKİNOS BALIĞI, GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Diyarbakır’a bu yıl gelen en büyük balık, Mersin’den getirilen ve Muradiye Mahallesi Cemiloğlu Caddesi’nde bulunan Karadeniz Balıkçısı’nda yolu geçen 200 kiloluk Orkinos oldu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-da-200-kiloluk-orkinos-baligi-gorenleri-sasirtti-100724.html

 

 

ERGANİ'DE BULUNAN 12 BİN YILLIK TARİH HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ergani ilçesinde bulunan Cilalı Taş Devri taş aletlerinin ustaca üretildiği ve seramik ürünlerinin yapılmaya başlandığı, tahıl üretimi ve hayvan yetiştirilmesi ile yerleşik hayatın temellerinin atıldığı döneme ait Hilar Mağaraları ve Çayönü Höyüğü, havadan görüntülendi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-ergani-de-bulunan-12-bin-yillik-tarih-havadan-goruntulendi-100729.html

 

 

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIŞA HAZIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, vatandaşların kış aylarını sorunsuz bir şekilde geçirmesi için başlattığı hazırlıkları tamamladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-buyuksehir-belediyesi-kisa-hazir-100735.html

 

 

FELAKETLERİN YILI 2020'YE BU OLAYLAR DAMGA VURDU!

Salgın, şiddet olayları, doğal afet, vefat olaylarının yaşandığı 2020 yılının panoraması oluşturuldu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-felaketlerin-yili-2020-ye-bu-olaylar-damga-vurdu-100730.html

 

 

AMEDSPOR 1 PUANLA DÖNDÜ

Misli.com 2. Lig Beyaz Grupta Amedspor, kendisi gibi üst sıralara tırmanma mücadelesi veren Ankara Demirspor ile 0-0 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-amedspor-1-puanla-dondu-100738.html

 

 

MALATYA'DA DEVLET YURDUNDA KALAN 7 KIZ ÇOCUĞU KAYBOLDU

Malatya'da, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Miad Sevgi Evleri ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 8 kız çocuğu kayboldu. Kızlardan biri polis ekiplerince yolda yürürken bulundu. Diğer 7 kız çocuğunun bulunması için polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-malatya-da-devlet-yurdunda-kalan-7-kiz-cocugu-kayboldu-100728.html

Editör: TE Bilisim