Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

DİYARBAKIR’DAKİ KÖY OKULUNDA ÖRNEK BİR ÖĞRETMEN

Dünyanın en iyi eğitim sistemi kabul edilen Finlandiya modelini köy öğretmeni Hasan Kartal kendi isteğiyle atandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Kumrucuk Köyü'nde hayata geçirdi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--diyarbakir-daki-koy-okulunda-ornek-bir-ogretmen-100225.html

 

 

İHD DİYARBAKIR ŞUBESİ: HER GÜN ORTALAMA 3 KADIN KATLEDİLİYOR

İHD Diyarbakır Şubesi, 17 ili kapsayan kadına yönelik şiddet raporuna göre; en az 42 kadın katledildi, 35 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü olarak bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-ihd-diyarbakir-subesi-her-gun-ortalama-3-kadin-katlediliyor-100236.html

 

 

KARACADAĞ'DA DÜZENLENEN ORYANTİRİNG YARIŞMASI SONA ERDİ

Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesinde düzenlenen Oryantiring yarışması sona erdi. Yüzden fazla sporcunun katıldığı yarışmada dereceye giren yarışmacılara madalyaları verilirken, önümüzdeki günlerde benzer bir yarışmanın Zerzevan Kalesi’nde gerçekleşeceği öğrenildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-karacadag-da-duzenlenen-oryantiring-yarismasi-sona-erdi-100224.html

 

 

BAĞLAR’DA ÇOCUKLAR SOKAKTA KİTAP OKUDU

Diyarbakır sokaklarında pandemi nedneiyle okula gidemedikleri için uzaktan eğitim gören çocuklar sokaklarda kitap okuyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--baglar-da-cocuklar-sokakta-kitap-okudu-100223.html

 

 

“KORONANIN ÜSTESİNDEN BİR ŞEKİLDE GELİNECEKTİR”

Koronavirüs salgınına ilişkin gazetemize(2) değerlendirmelerde bulunan Uzman Psikolog M. Fatih Yiğit, tarihte ortaya çıkmış birçok salgın tedavisinin bulunduğuna dikkat çekerek, bilimin geçmişe kıyasla oldukça ileri olduğunu ve bu nedenle de koronavirüs salgınının tedavisinin de çok gecikmeyeceği kanaatinde olduğunu söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-koronanin-ustesinden-bir-sekilde-gelinecektir-100228.html

 

 

SİİRTLİ KAŞİF HAYALİNDEKİ 'UÇAN ARABAYI' UÇURMAYI BAŞARDI

Siirt'te yaşayan 46 yaşındaki Burhan Canpolat, çocukluk hayali olan uçan arabayı yapmak için farklı yerlerden parça topladı. Sonunda uçan arabasına kavuşan Canpolat, ilk denemesinde aracını uçurmayı da başardı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-siirtli-kasif-hayalindeki-ucan-arabayi-ucurmayi-basardi-100235.html

 

 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ YARDIMA MUHTAÇ AİLELERİ UNUTMADI

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, 65 yaş ve üstü yaşlı, engelli, yardıma muhtaç ailelerin kapılarını tek tek çalarak onarım, bakım ve temizliği yapıp ihtiyaçlarını gideriyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yenisehir-belediyesi-yardima-muhtac-aileleri-unutmadi-100229.html

 

 

SİLVAN'DA HAYVAN İÇME SUYU GÖLETİ TAMAMLANDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Silvan ilçesi Cengiz Mahallesinde 300 bin metreküp kapasiteli hayvan içme suyu göleti tamamlandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-silvan-da-hayvan-icme-suyu-goleti-tamamlandi-100234.html

 

 

DSÖ: AŞI ÇALIŞMALARINDA TÜNELİN UCUNDAKİ IŞIK GÖRÜLDÜ”

ABD, İngiltere, Almanya, Rusya ve Çin'den gelen aşı haberleri Dünya Sağlık Örgütü'nü de umutlandırdı. DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Aşı denemelerinden gelen son olumlu haberlerle, bu uzun ve karanlık tünelin sonundaki ışık daha da parlaklaşıyor" dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-dso-asi-calismalarinda-tunelin-ucundaki-isik-goruldu-100227.html

 

 

ELAZIĞ’DA 3.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Elazığ’da 3.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-elazig-da-3.2-buyuklugunde-deprem-100233.html

Editör: TE Bilisim