Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

DİYARBAKIR'DA EĞİTİM RAPORU: 200 BİN ÖĞRENCİ EBA’YA GİREMEDİ

Diyarbakır’da eğitim alanında yaşanan sorunları izleyip çözüm üretmek için dernek, sendika, siyasi parti ve odalardan oluşan Diyarbakır Eğitim İzleme Kurulu oluşturuldu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-egitim-raporu-200-bin-ogrenci-eba-ya-giremedi-100247.html

 

 

“KADINA ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN YASALAR UYGULANMALI”

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma Ve Uygulama Merkezi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü” nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kadina-siddetin-son-bulmasi-icin-yasalar-uygulanmali-100260.html

 

 

DİYARBAKIR ŞİDDETLE MÜCADELE AĞI, KADINA YÖNELİK RAPORUNU AÇIKLADI

Diyarbakır Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ağı, Diyarbakır’da son bir yılı kapsayan kadına yönelik şiddet raporunu “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü”nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-siddetle-mucadele-agi-kadina-yonelik-raporunu-acikladi-100261.html

 

 

ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN İSİMLERİNDEN 'ANITNAKIŞ' YAPTI

Diyarbakırlı görsel sanatlar ve nakış öğretmeni Pelda Aytaş, embriyodan cenine, erişkinden yaşlıya kadar öldürülen kadınları rakamsal verilerini çıkarıp isimlerini nakış ile sembolize eden ‘Anıtnakış’ adlı bir çalışma yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-oldurulen-kadinlarin-isimlerinden-anitnakis-yapti-100249.html

 

 

“SAKARYA CADDESİNİN ÇALIŞMALARI 3 AYDA TAMAMLANACAK”

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu ile Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, günlük ticaretin kalbi olan Sakarya Caddesinde incelemelerde bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sakarya-caddesinin-calismalari-3-ayda-tamamlanacak-100255.html

 

 

ÇİN'İN KORONAVİRÜS AŞISI DİYARBAKIR'DA GÖNÜLLÜLER ÜZERİNDE UYGULANDI

Korona virüse karşı geliştirilen ve Türkiye’de eylül ayında ilk kez sağlık çalışanlarına yapılan Çin aşısına Diyarbakır’da yoğun ilgi gösteriliyor. Dicle Üniversitesinde iki gönüllü üzerinde yapılan aşı hakkında bilgi veren DÜ Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, "Faz-3 çalışmasının ikinci ayağı olan gönüllü kişiler üzerindeki aşılama programlarına başlamış bulunmaktayız. Pazartesinden itibaren ortalama 15, 18, 20 kişi aşılanmaya başlandı. Şu an itibariyle herhangi bir majör sıkıntımız yok, gayet iyi gidiyor" dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cin-in-koronavirus-asisi-diyarbakir-da-gonulluler-uzerinde-uygulandi-100268.html

 

 

VALİ KARALOĞLU, “KADIN VARSA MEDENİYET VAR”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Vali Münir Karaloğlu Başkanlığında kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı düzenlendi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-vali-karaloglu-kadin-varsa-medeniyet-var-100252.html

 

 

CHP: KADINA YÖNELİK ŞİDDET POLİTİKTİR

CHP Diyarbakır il Kadın Kolları Başkanı Behiye Küden, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü” nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-chp-kadina-yonelik-siddet-politiktir-100256.html

 

 

DEVA: KADINA ŞİDDET HAK İHLALİDİR

DEVA Partisi Diyarbakır İl Kadın Politikaları Başkanı Gülten Ekinci, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü” nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-deva-kadina-siddet-hak-ihlalidir-100259.html

 

 

AK PARTİ: ŞİDDET BİZİM TURUNCU ÇİZGİMİZDİR

AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü” nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-ak-parti-siddet-bizim-turuncu-cizgimizdir-100258.html

 

 

GELECEK PARTİSİ: BİREYSEL ŞİDDETE EN FAZLA KADINLAR MARUZ KALIYOR

Gelecek Partisi Diyarbakır Kadın Politikalar Başkanı Ayşegül Delidolu, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü” nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-gelecek-partisi-bireysel-siddete-en-fazla-kadinlar-maruz-kaliyor-100257.html

Editör: TE Bilisim