Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

SMA HASTALARI GÜNDEN GÜNE ERİYOR!

Diyarbakır’da genetik bir kas hastalığı olan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) teşhisi konulan birçok hasta, tedavi edilmeyi bekliyor. Türkiye’de tedavisi olmayan hastalığın yurtdışında bulunan ilaçlarını almak ise bir servet gerekiyor. SMA ilaçlarını alacak imkânları olmayan birçok hasta yakını, günden güne eriyen çocuklarının yurtdışında tedavi edilmesi için yetkililerden ve sosyal medya üzerinde başlattıkları kampanya ile yardım bekliyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sma-hastalari-gunden-gune-eriyor-100798.html

 

 

2021 YILINDA GEÇERLİ OLACAK ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin brüt 3.557 lira, net ise 2.825 lira olduğunu açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-2021-yilinda-gecerli-olacak-asgari-ucret-belli-oldu-100804.html

 

 

ELAZIĞ DEPREMİ SONRASI BAĞLAR’DA YAPI KONTROL ALARMI!

Elazığ’da meydana gelen ve çevre şehirlerde hissedilen 5.3 şiddetindeki depremin ardında Diyarbakır’ın çarpık kentleşme ile gündeme gelen ilçesi Bağlar’da yapı kontrol alarmı verildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-elazig-depremi-sonrasi-baglar-da-yapi-kontrol-alarmi-100808.html

 

 

56 SAATLİK KISITLAMA SONA ERDİ, DİYARBAKIR'DA YOĞUNLUK BAŞLADI

Korona virüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Diyarbakır'da haftanın ilk iş gününe bankamatik önünde sıra yoğunluğu başladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-56-saatlik-kisitlama-sona-erdi-diyarbakir-da-yogunluk-basladi-100803.html

 

 

BAKAN PEKCAN DİYARBAKIR'DAKİ STK TEMSİLCİLERİNİ DİNLEDİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan ve yöneticileri ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-bakan-pekcan-diyarbakir-daki-stk-temsilcilerini-dinledi-100794.html

 

 

DİYARBAKIR’DA KISITLAMADA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirerek 4 merkez ilçenin cadde, kaldırım ve sokaklarında temizlik çalışması yürüttü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-kisitlamada-temizlik-seferberligi-100806.html

 

 

TOBB'DEN DİYARBAKIR’A TABLET DESTEĞİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ülke genelinde maddi imkanı olmayan 30 bin öğrenci için temin ettiği klavyeli tablet dağıtımı Diyarbakır’da da gerçekleştirildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-tobb-den-diyarbakir-a-tablet-destegi-100809.html

 

 

DİYARBEKİRSPOR’DAN MHK BAŞKANI SERDAR TATLI’YA İSTİFA ÇAĞRISI

Misli.com 3. Lig 1. Grup'ta sezonun ilk yarısını ikinci sırada tamamlayan Diyarbekirspor, yaşanan hakem hataları nedeni ile Türkiye Ftubol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı’yı istifaya çağırdı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbekirspor-dan-mhk-baskani-serdar-tatli-ya-istifa-cagrisi-100812.html

Editör: TE Bilisim