Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

DİYARBAKIRLILAR ASGARİ ÜCRETİ YETERLİ BULMADI!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti net 2 bin 825 lira olarak belirledi. Asgari ücreti az bulan ve ücretin en az 3 bin lira olması gerektiğini belirten Diyarbakırlılar, 2 bin 825 lirayla geçinmenin imkansız olduğuna dikkat çektiler.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakirlilar-asgari-ucreti-yeterli-bulmadi-100817.html

 

 

DEPREME DAYANIKSIZ OKULLAR YIKILIYOR

Diyarbakır’da depreme karşı dayanıksız olduğu için daha önce yıkım kararı verilen bazı okulların yıkımına başlandı. Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde başlatılan yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçedeki İnönü Ortaokulu’nun yıkımına başlanacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--depreme-dayaniksiz-okullar-yikiliyor-100816.html

 

 

ÇÖP YUVASINA DÖNEN BURCUN İÇİ TEMİZLENDİ

Kalacak yerleri olmadığı için iki Suriyelin günlerce yaşadığı ve üşümemek için de ateş yaktığı tarihi Sur ilçesinde bulunan tarihi surların bir burcunda biriktirdikleri çöplerin temizlenmeden yetkililer tarafından burcun kapısına demir parmaklıkların vurulması büyük tepki çekmişti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--cop-yuvasina-donen-burcun-ici-temizlendi-100818.html

 

 

DİYARBAKIR’DA YILBAŞI VE KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ

Diyarbakır’da yılbaşı öncesinde ve akşamında korona virüs tedbirleri kapsamında alınacak önlemlerle genel güvenlik ve asayiş uygulamaları, terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik tedbirler ile trafik tedbirlerine ilişkin alınacak önlemler açıklandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-yilbasi-ve-korona-virus-tedbirleri-100829.html

 

 

DİYARBAKIR’DA “GELECEĞİN ELİNDE, İŞİN MESLEKİ EĞİTİMDE!’’

Öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı bir mesleği seçmeleri için Diyarbakır’da Valilik himayesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlğü öncülüğünde başlatılan “Geleceğin Elinde, İşin Mesleki Eğitimde!’’ sloganıyla başlatılan “Mesleki Eğitime Erişimin Arttırılması Projesi’’ devam ediyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-gelecegin-elinde-isin-mesleki-egitimde-100833.html

 

 

DİYARBAKIR’DA ŞEHİT GAFFAR OKKAN RESMEDİLDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 2001’de uğradığı silahlı saldırı sonucu beraberindeki 5 polisle birlikte şehit edilen, Diyarbakır ve Diyarbakır halkına olan sevgisiyle gönüllerde taht kuran Ali Gaffar Okkan’ın portresi yaklaşan ölümünün 20. yıldönümü öncesi Kayapınar ilçesindeki bir duvara resmedildi. Duvara ayrıca, herkesin hafızasında yer edinen, “3310 ben Ali Gaffar Okkan. Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım!” meşhur sözünün yazılması ise dikkat çekti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-sehit-gaffar-okkan-resmedildi-100832.html

 

 

DİYARBAKIR’DA MARKETTEKİ MÜŞTERİ, SİLAHLI SOYGUNU ÖNLEDİ

Diyarbakır’da bir markette alışveriş yapan müşteri, silahla içeri girip soygun yapmak isteyen hırsıza müdahale etti. Hırsız, amacına ulaşamadan iş yerinden kaçarken, yaşanan anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-marketteki-musteri-silahli-soygunu-onledi-100827.html

 

 

16 YÜZYILDA YAPILAN KASIM BEY KÜMBETLERİ RESTORE EDİLİYOR

Diyarbakır’ın Eğil İlçe Belediyesince hazırlanan Kasım Bey Kümbetleri Rölöve Restitüsyon ve Restorasyon Projesi ile 16. yüzyılda yapılan kümbetler, aslına uygun olarak restore edilip turizme kazandırılacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-16.-yuzyilda-yapilan-kasim-bey-kumbetleri-restore-ediliyor-100830.html

 

 

ÇINAR’IN İÇME SUYU ÇİLESİ BİTİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü,Çınar’da uzun yıllardır devam eden içme suyu sorununu, 2017 yılında başlattığı ve 35 milyon TL’ye mal ettiği projenin yakın zamanda tamamlanmasıyla çözüme kavuşturuyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cinar-in-icme-suyu-cilesi-bitiyor-100834.html

Editör: TE Bilisim