Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

KIZILAY'DA KAN BAĞIŞI YÜZDE 90 DÜŞTÜ, STOKLAR AZALDI!

Türk Kızılay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Naif Yılmaz, pandemi tedbirleri ve Ramazan ayı nedeniyle bölgedeki kan bağışının yüzde 80-90 oranında bir düşüş olduğunu söyledi. Azalan kan stoklarını artırmak için Valilik, Emniyet, Jandarma ve İl Sağlık Müdürlükleriyle bir kampanya başlattıklarını belirten Yılmaz, vatandaşlara acilen kan bağışı çağrısında bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kizilay-da-kan-bagisi-yuzde-90-dustu-stoklar-azaldi-103279.html

 

 

DİYARBAKIR'DA KURULACAK SEMT PAZARLARI BELLİ OLDU

Diyarbakır'ın merkez ilçe belediyeleri tarafından hafta sonu kurulacak semt pazarlarının hangi saatler arasında ve nerelerde kurulacağı açıklandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-kurulacak-semt-pazarlari-belli-oldu-103283.html

 

 

DİYANET'TEN BAYRAM NAMAZI AÇIKLAMASI!

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen koşulları sağlanarak camilerde bayram namazı kılınabileceğini açıkladı. Diyarbakır’da bayram namazı saati ise 05.43’te kılınacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyanet-ten-bayram-namazi-aciklamasi-103288.html

 

 

DİYARBAKIR'DA GÖÇMENLERİN BİTMEYEN UMUT YOLCULUĞU

Ülkelerindeki iç savaş ve yoksulluktan kaçıp 1 ayı aşkın süre yollarda kalan göçmenlerin Avrupa'ya gitme umudu Diyarbakır'da son buluyor. Çoğunluğunu Afganların oluşturduğu düzensiz göçmenler, otogarda yaşama tutunmaya çalışıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-gocmenlerin-bitmeyen-umut-yolculugu-103284.html

 

 

DİYARBAKIR TARIMDA CİDDİ KAYIP YAŞIYOR

Türkiye Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Kurumu Derneği (TAYDAK) yaptı yazılı açıklamada, Diyarbakır’ın tarımda ciddi kayıplar yaşandığını savunarak 3 madde halinde sorunları açıklayarak önerilerde bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-tarimda-ciddi-kayip-yasiyor-103278.html

 

 

BİSMİL'DE KADIN İSTİHDAMINA TAM DESTEK

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesi tarafından geliri ailelere gideri belediye ait olmak üzere 17 aileye sebze tarlası tahsis edildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-bismil-de-kadin-istihdamina-tam-destek-103285.html

 

 

DİYARBAKIR’DA BAYRAM TEMİZLİĞİ BAŞLADI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi kent merkezindeki bulvar, cadde, sokak, kaldırımları tazyikli suyla yıkadı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bayram-temizligi-basladi-103289.html

 

 

YAKALANACAĞINI ANLAYINCA KAÇAN SUÇ MAKİNESİ POLİSLERİN DİKKATİYLE YAKALANDI

Diyarbakır’da polis ekiplerinin uygulama yaptığını görünce kaçan ve yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan zanlının 10 yaşındaki çocuğun yaralanması da dahil 7 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-yakalanacagini-anlayinca-kacan-suc-makinesi-polislerin-dikkatiyle-yakalandi-103280.html

 

 

DÜNYA'YA DÜŞECEĞİ AÇIKLANAN DEV ROKET İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Çin'in yörüngeye fırlattığı ancak kontrolden çıkan ve Dünya'ya düşmesi beklenen Long March 5B tipi roket, İtalyan gökbilimci Gianluca Masi tarafından ilk kez görüntülendi. Dünya'ya 700 km uzakta olan roketin görüntüsünü "Elena" robotik teleskobuyla yakalamayı başaran Masi, "Gökyüzü inanılmaz derecede parlaktı. Bu koşullar görüntülemeyi oldukça zor bir hale getiriyordu ancak başardık" diye konuştu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-dunya-ya-dusecegi-aciklanan-dev-roket-ilk-kez-goruntulendi-103295.html

Editör: TE Bilisim