Fatih SURUÇ

Diyarbakır’daki PTT ve banka şubeleri önünde uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar, sosyal mesafeyi hiçe saydı. Kurulan polis bariyerleri arasında, arka sokaklara kadar uzanan kuyrukta sosyal mesafeye dikkat etmeyenlere polis ekipleri uyarıda bulunurken, bazı vatandaşlar ise yaşanan bu yoğunluğa tepki gösterdi.

Sabahın erken saatlerinde PTT ve banka şubelerinin önüne gelerek mesai bitimine kadar sırada bekleyen vatandaşların kimi e- devlet şifresini almak için kimisi de faturalarını tahsil etmek için geldiğini ifade ettiler.  Vatandaşlar, “Bu zor süreçte paraya ihtiyacımız var. Ramazan ayındayız. Evin ihtiyaçları oluyor. Kimse bu sıcakta saatlerce burada beklemek istemez, ama mecburuz” diyerek kaygılarını dile getirdi.^

 

3 GÜNLÜK YASAK GENELGESİ YAYINLANDI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, 30 Nisan saat 24.00 ile 3 Mayıs saat 24.00 arasında 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin illere genelge gönderdi.  Genelge ile 1 Mayıs'ta market, bakkal ve manavlar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Bu iş yerleri, 2 ve 3 Mayıs'ta kapalı olacak.  Ramazan ayı münasebetiyle 30 Nisan perşembe günü market, bakkal ve manavların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi. Vatandaşlar 1 Mayıs'ta araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal ve manava gidebilecek.

Bakanlık söz konusu tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyetlere neden olunmamasını istedi. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

Editör: TE Bilisim