Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan tarihi Ofis Alışveriş Merkezi (Yer Altı Çarşı) esnafı, çarşı girişlerinin yıllardır bakımsızlıktan döküldüğünü söylediler. Hiçbir yetkilinin bu çarşıyla ilgilenmediğini öne süren çarşı esnafı, kente yeni atanan Vali Münir Karaloğlu’ndan yardım talebinde bulundular.  Çarşı girişinin dökülüp çevre kirliliğine de yol açtığını kaydeden esnaf, iş yapamadıkları için şimdiye kadar 50’ye yakın işyerinin kapandığını ifade ettiler.

 

 

“İNSANLARIMIZ BURANIN ÇARŞI OLDUĞUNU BİLE BİLMİYOR”

Konuya ilişkin açıklamada buluna Ofis Yer Altı Çarşısı Başkanı Vedat Çetin, “42 yıldır esnafım. Yer altı çarşımızın 24. Senesidir. Koronadan dolayı daha önceki yaptığınızım işlerden şimdi hiçbir tat almıyoruz. Dükkânlarımız tek tek kapanmaktadır. Sayın Valimizden bizim çarşının girişleriyle ilgilenmesini rica ediyoruz. Çarşı girişlerimiz çok kötü durumdadır. İnsanlarımız buranın çarşı olduğunu bile bilmiyor. Yetkili mercilere ricamız lütfen bizim yer altı çarşımızla ilgilensinler. 135 adet esnafımız var. Burası aynı zamanda bir geçittir. Sadece çarşı değil, yaya geçicidir. Yazın serinlemek için kışında yağmurdan, soğuk ve rüzgârdan korunmak için buradan geçerler.  Esnaf olarak zor durumdayız, elektrik borçlarımızı bile karşılayamaz hale geldik.

 

“BİLBORTLARA BİLE ÇARŞIMIZIN GİRİŞLERİ YENİLEDİ DİYE VERDİLER AMA YAPILMADI”

4 yıl önce buranın girişlerine ihale oldu. İhale bir türlü açığa kavuşmadı. Cumalli Atilla’a Bey döneminde tekrar ihale oldu. İhaleyi aldılar bu sefer yine iptal ettiler. Bilbortlara bile çarşımızın girişleri yeniledi diye verdiler ama yapılmadı, bir çivi dahi çakılmadı” dedi.

 

“VALİ KARALOĞLU SESİMİZİ DUYSUN”

 Ofis Yer Altı Çarşısı Müdürü Mustafa Bayar da, “Sayın Valimizin Antalya’daki gösterdiği başarıları  burada da göstermesini rica ederiz” diyerek,  yıllardır bakımı yapılmadığı için günbegün dökülen ve bir zamanlar kentin en gözde ve en uğrak çarsı  olan Ofis Alışveriş Merkezi’nin (Yer Altı Çarşı) bir an önce  bakımının yapılması için Vali Karaloğlu’ndan hem yardım hem de seslerinin duyulmasını istedi.

 

 

“YAKLAŞIK  40-45 TANESİ KAPANMIŞ DURUMDA”

Ofis Yer Altı Çarşı esnaflarından Süleyman Bağlan ise, “Çarşımız 2 yıl öncesine kadar istiklal caddesi kadar yoğunluk olan bir yerdi. Son 2 yıldır, pandemiden de sonra daha kötü oldu. Çarşının girişleri çok kötü durumdadır. İnsanlar buranın yer altı çarşısı olduğunu bile bilmiyorlar. Esnafın ekonomik krizden dolayı yapma şansıda yoktur. Daha öncede belediyeler bize söz verdi yapılacak diye hatta bilbort reklamlarında bile çıktı yapıldı diye maalesef yapılmadı. Diyarbakır’ın en gözde yeri olan Ofis semtin de böyle bir yerin olması çok kötü pasajda 130 dükkânımız var, maalesef yaklaşık 40-45 tanesi şuan da kapanmış durumdadır. Kiralar bile ödenemiyor. Bu gidişle tamamı kapanmak üzere olacak. 1 yıl sonra burada esnaf kalmayabilir. Sayın Valimizden ricamız bu konuyla ilgilenmesi en azından girişler için bize yardımda bulunmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim