Fatih SURUÇ

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülen koronavirüs  salgını tehdidinden etkilenmeyen kişi neredeyse yok.   Tüm sektörlerin olumsuz etkilendiği bu süreç,  esnafı kara kara düşündürürken, oto yıkamacılar da salgından ötürü işlerinin durgunluğundan şikayetçi.  
Koronavirüs salgının bulaşmasını önlemek amacıyla insanların toplu olarak bir arada bulunduğu yerler yayınlanan genelgelerle kapatıldı ve birçok sosyal, kültürel ve spor etkinlikleri de ertelendi. Türkiye’de vaka ve ölüm sayılarının artması üzerine  20 yaş altı ile  65 yaş ve üzeri olanlara sokağa çıkma yasağı getirilirken, geçen hafta sonu Diyarbakır dahil 31 ilde 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  Salgın nedeniyle kepenk indiren  esnafın yanı sıra vatandaşlar  da evlerine çekilirken önümüzdeki hafta sonunda da 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.  Vaka ve ölümlerde yaşanan artış vatandaş ve esnafı tedirgin ederken, sürecin nereye varacağı ise şuan için meçhul.
  Neredeyse tüm sektör ve  iş dünyasının olumsuz etkilendiği bu süreçten oto yıkamacılar da nasibini aldı.  Salgın nedeniyle iş yapamadıklarını kaydeden oto yıkamacı Ferit Cengiz,  araçlarda yıkama ve yağlamanın yanı sıra dezenfekte çalışmalarına da başladıklarını söyledi.  

 

Vatandaşın sağlığı için hiçbir önlemden kaçınmadıklarına dikkat çeken Cengiz, “Bu süreç bizi  de kötü etkiledi. Herkes evlerine çekildiği için araç yıkamalarımız azaldı. Bizler de araçları dezenfekte işlemine başladık. Araştırmalarımıza göre fahiş fiyatlarla araçları dezenfekte yapanlar var. Biz ekstra 10 TL alıyoruz. O da zaten kullandığımız dezenfekte parasını çıkartıyor. İnsanların sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz. Araçlarını yıkamak isteyenler de dezenfekte için geliyor” şeklinde konuştu. 

 

Salgın nedeniyle herkesin hijyene oldukça önem verdiğini belirten  oto yıkamacı yetkili Ferit Cengiz, “Araç  sahipleri dezenfekte konusunda ekstra hassas davranıyor. Bizler de hijyen kuralları  çerçevesinde  işimizi yapıyoruz.   Dışarıda olduğu gibi işyerimizde de  tedbiri elden bırakmıyoruz.  Tulum ve eldivenlerimizi giyerek araçları hem yıkıyoruz hem de araçların içini büyük bir titizlikle dezenfekte ediyoruz.  Sürücüler özellikle  de araç içinin hijyen olmasını istiyor. Bu yüzden bizler de araçların döşemelerini, çatı, direk, kapıların altı ve tüm plastiklerin özel olarak dezenfekte edilmesi için ekstra mesai harcıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim