Fatih Suruç

MÜCADELE HABER- Diyarbakır'da koronavirüs nedeniyle meydanlar boş kalırken,  Pazar esnafı ve pazarda  alışveriş yapmak isteyenler kuralları hiçe saydıkları görüldü. Pazara  girişler zabıta ekiplerinin kontrolünde yapılırken, ekipler, vatandaşlara da   dezenfekte ile ellerini yıkamalrını istiyor. Aynı zaman da çocukların pazar yerlerine girmelerine izin vermeyen zabıta ekipleri,  vatandaş ve esnaftan da sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.

 Semt pazarlarında, tezgâhlar arası 3 metre uzaklık kuralının önemsenmemesi dikkat çekti. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşın 'evde kal' çağrılarına büyük oranda uyduğu ve kentin en işlek bölgelerinden Gazi caddesi ve ofis semtlerinde az sayıda insan olduğu gözlendi.

 

SEMT PAZARINDA DENETIM

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının ardından ilçede bulunan semt pazarlarında incelemelerde bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, burada pazarcı esnafına sosyal mesafe kuralına uymaları gerektiği yönünde uyarılarda bulunarak, salgına karşı tedbiri elden bırakmamaları çağrısında bulundu. Pazarcı esnafı ve vatandaşlar ile de sohbet eden Kaymakam Beşikci, genciyle yaşlısıyla birlik ve beraberlik içerisinde olarak bu sürecin atlatılacağını kaydederek, herhangi bir yardıma ihtiyaçları olduğunda kaymakamlık ve belediye olarak yardıma hazır olduklarını söyledi.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN 'PAZAR' GENELGESİ
Genelgeye göre, vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak, vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek.
Mevcut Pazar yerlerinde ve yoğunluğu dağıtmak için belirlenen yeni pazar/satış yerlerinde her bir satış yeri (tezgah/sergi) arasında en az 3 metre mesafe olacak şekilde pazar/satış yerleri düzenlenecek. Pazar/satış yerleri en geç saat 19.00’a kadar faaliyet yürütebilecek; buna yönelik tebligatlar pazar esnafına yapılacaktır. Pazar yerleri/satış yerlerinde belediyeler pazar esnafı ve vatandaşlarımız için el dezenfektanı konusunda destek olunacak.

Editör: TE Bilisim