Devrim Aktürk

MÜCADELE HABER- İçişleri Bakanlığı tarafından, 81 ile gönderilen 'Koronavirüs Tedbirleri' konulu ek genelge kapsamında, yarından itibaren tüm illerde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokak, meydan ve durak gibi alanlarda sigara yasağı uygulamaya konuldu.  

 

Genelgede, özellikle vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park  ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıklarının görüldüğü belirtilerek,"Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşıyor. Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12 Kasım 2020 tarihinden itibaren tüm illerde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/ bulanabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirilecek" denildi.

 

Vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, meydan, parkve bahçeler gibi yerlerde sigara içme yasağını Diyarbakırlılara soruduk.  Bazı vatandaşlar, alınan kararın doğru olduğunu ve hatta pandemiden sonra da bu yasağın devam etmesini isterken, bazıları da kararın yanlış olduğunu savundu. 

 

İşte vatandaşların yasak ile ilgili düşünceleri: 

 

“HER ZAMAN DEVAM ETSİN”

Harun Harman, “Vallahi şahsım ben sigara içmiyorum. Ben her zaman zaten istediğim şeylerden biriydi. İçilmesin bence yani. Yürürken içilmesin, kalabalık ortamlarda içilmesin, her zaman devam etsin.”

 

“SİGARA İÇTİKLERİ İÇİN DURAKLARDA RAHATSIZ OLUYORUZ”

Samet Adıbelli, “Mesela duraklarda, yeşillik alanlarda sigara içiyorlar, izmaritleri yerdedir, yeşillik alanlarda oturamıyoruz. Sigara içtikleri için duraklarda rahatsız oluyoruz. Bu karar pandemiden sonrada devam etmelidir.”

 

“HERKES RAHATSIZ OLUYORDU ZATEN”

Yavuz Can, “Doğrudur ağabeyim herkes rahatsız oluyordu zaten. Pandemiden sonrada devam etmesi lazım.“

 

“KARAR PANDEMİDEN SONRA KESİNLİKLE DEVAM ETMEMELİDİR”

Siraç Aktis, “Sigarayı yasaklatmak istiyorlarsa Türkiye genelinde kaldıracak, kendisi de satmayacak. Bu karar pandemiden sonra kesinlikle devam etmemelidir. Öyle bir şey yok. O zaman kendi fabrikalarını kapattıracak.”

Editör: TE Bilisim