Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER- Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanmaya geçilmesiyle vatandaşlar Ramazan ihtiyaçlarını karşılamak için kentte yoğun kalabalık oluşurken, Ramazan Bayramı’na 2 haftadan az bir süre kala bayram şekerleri de kentin çeşitli noktasında tezgahlardaki yerini aldı. Çeşitlerine göre geçen yıl kilosu 13 ile 23 arasında değişen bayram şekerleri bu yıl kilosu 22 ile 25 lira arasında satışa sunuldu.  Rengarenk bayram şekerlerini almak isteyen vatandaşlar çarşı-pazara akın etti. Kentin birçok noktasında olduğu gibi tarihi Sur ilçesindeki esnaf da, bugün saat 19.00’da başlayacak ve 17 Mayıs’ta sona erecek tam kapanma nedeniyle bu yıl bayram şekerlerini erken satışa çıkardı.  Tam kapanma nedeniyle son günlerde yoğunluğun yaşandığını dile getiren şekerci esnaf, satışlardan memnun olmadıklarını söylediler.

 

KİLOSU 22-25 LİRA ARASINDA

Ramazan Bayramı’na yaklaşık 2 haftadan az bir süre kala tam kapanma nedeniyle  Diyarbakır’da bayram yoğunluğu  son günlerde hat safhaya çıktı.  Birçok yerde tezgâhlardaki yerini alan ve bu yıl kilosu çeşitlerine göre 22-25 lira arasında değişen  şekerler alıcılarını beklerken, zabıta ekipleri de hem kaldırımların işgal edilmemesi hem de koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda esnaf ve vatandaşları uyardı. 

 

 

Merkez Sur ilçesinin Gazi Caddesi esnafları, tam kapanma nedeniyle  kentte yoğunluğun oluştuğuna dikkat çektiler.  Koronavirüs salgını nedeniyle satışların geçen yıla göre çok çok düşük olduğunu belirten esnaf, vatandaşların ihtiyaçlarını son güne bıraktığını belirttiler. 

 

ZABITA EKİPLERİ DENETİMDE 

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında tam kapanmaya geçilmesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle zabıta ekipleri de kaldırımların işgal edilmesi ve vatandaşların koronavirüs tedbirlerine uyulması için sahaya indi. Zabıta ekipleri,  bayram şekerlerinin yanı sıra çeşitli gıda ürünlerini tezgahlara bırakan ve kaldırımları işgal etmemek için esnaflara uyarıda bulundu.

Editör: TE Bilisim