Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu'nun düzenlediği Dünya Kadınlar Günü için bir araya gelen kadınlar, kentin en eskilerinden ve tarihi dokusu bakımından en önemli yapılarından birine sahip olan On Gözlü Köprü’de “Kadın Varsa Yarın Var” sloganıyla Kadınlar Günü’nü kutladılar. Etkinliğe iş kadınları da katılırken, Diyarbakırlı ses sanatçısı ve besteci Bedri Ayseli de yer aldı. Tüm dünya kadınları için açıklamalarda bulunan Ayseli, konuşmasının sonunda Suzan Suzi türküsünü seslendirdi. Etkinlik için açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, “Tüm dünya kadınlarının, dünya emekçi kadınlarının Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadınlar annedir, kadınlar kız kardeştir, kadınlar yuvadır, kadın bir hayattır. Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu olsun.” dedi.  

 

“KADINLAR RENGARENKTİR”

Kadınların mutluluğu hak ettiklerini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, “Bugün biz burada Türkiye Bilişimciler Derneği ile beraber başlatmış olduğumuz bir çalışmanın devamını gerçekleştirdik. Teknolojik donanıma sahip olsaydık dünyada neleri değiştirebilirdik diye bir soru sorduk ve biz bu soruların cevaplarını aldıktan sonra biriktirdik ve bugün Kadınlar Günü’ne denk gelmesi de bizim için çok keyifli oldu. O yüzden de bizim sembolümüz olan On Gözlü Köprü üzeri olan Dicle Nehri’mizde bu dileklerimizi renkli balonlarımızla uçurduk. Çünkü kadınlar rengarenktir. Bunun için de renkli balonlarımızla gökyüzüne bıraktık. Biz mutlu olmak için bugün buradayız. Önümüzdeki günlerde de çok renkli ve birbirinden güzel projelerle bir arada olacağız.” diye konuştu. 

 

“KADINLAR HER ZAMAN GÜÇLÜ VE CESUR OLSUNLAR”

Kadınların gücünün ortaya çıkması durumunda çok farklı hususların olabileceğini belirten Diyarbakır’ın tek kadın muhtarı olan Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, “Girişimci Kadınlar Derneği ile birlikte böyle bir faaliyete imza atalım dedik. Balonlarımızı uçurduk ve karpuzdan mum yapma programımızda olacaktır. Kadınlar Günü bir güne sığmasa da, tüm günler Kadınlar Günü olsun. Kadınlar şiddet görmesin, kadınlar ağlamasın, analarımız üzülmesin, kadınlarımız güçlü olsun her zaman. Zaten kadınlar çok güçlüler. Güçlü oldukları için böyle eziyorlar. Çünkü onların gücünün farkındalar. Kadınlar her zaman güçlü ve cesur olsunlar. Onlara ayaklarının üzerinde duracakları kapasiteleri var zaten. Onu ortaya çıkarmak için mücadele etsinler. Kadınlarımızın tüm Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bir güne sığdırmıyoruz, her günlerini kutluyoruz.” dedi. 

 

“KADIN TOPLUMU OLUŞTURUR”

Hayaller kısmına gelindiğinde, kadınların hayal kurmaktan vazgeçmemesi gerektiğini söyleyen Arzu Şan, “Öncelikle biz kadınız ve kadın çok değerlidir. Kadını zaten üstün yapan doğurganlığının yanı sıra, hem aile oluşturabilmek, hem doğurduğu ve hem de doğurmadığı cana sahip çıkma üstünlüğü vardır. Kadın çok üstündür, kadın toplumu yetiştirir, kadın toplumu oluşturur. Böyle olması da gerekiyor. O düşünmeyen erkeklerin de kendini üstün sanan erkeklerin de bunu böyle bilmesi gerekiyor. Hayallerimizi balonlarla evrene saldık. Hayaller çok kısa bir zamanda gerçekleşiyor. İstediğiniz hayali kurabilirsiniz. Hayaller kurarken de gözlerinizi kapatın, o anın içine girin ve o an, o olmuş gibi hayal edin. Hatta gülümseyebilirsiniz. Bu bizi çok mutlu edecektir.” şeklinde konuştu. 

 

“BUNDAN MUTLULUK DUYDUM, ONUR DUYDUM”

Dicle Nehri’nin kenarında bir araya geldiklerini söyleyen Diyarbakırlı ses sanatçısı ve besteci Bedri Ayseli, “Kadınlar bizim her şeyimizdir. Analarımızdır, bacılarımızdır. Yeri geldiği zaman da neşemizdir. Onun için böyle güzel bir günde, böyle mutlu bir günde, anlamlı bir günde hem analarımız, hem bacılarımız hem de kardeşlerimizin görevini yaparak siz değerli kadınlarımızla böyle anlamlı bir günde birlikte olduğumuz için, hem de Diyarbakır’da, hem de On Gözlü Köprü’de sizlerle birlikte olmaktan müşerref oldum. Bundan mutluluk duydum, bundan onur duydum. Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun. Hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim