Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü okuyan Diyarbakırlı Devrim Aktürk ile Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Novruz Ahmadov, çekimleri 3 gün süren belgeseli dijital medyada izlenime açıldı. Amaçlarının Diyarbakır’ı en iyi şekilde yansıtmak olduklarını dile getiren Devrim Aktürk, şehrin birçok köyünde bu çekimleri yapacaklarını dile getirdi.

 

 

“ÇEKİMLERİ TELEFON DA ÇEKTİK VE TRİPOT OLARAK SELFİE ÇUBUĞU KULLANDIK”

Sur İlçesi'nin tarihi tanıtımını yapmaktan onur duyduğunu dile getiren yönetmen Devrim Aktürk, “Bizler bu şehrin hizmetkârlarıyız. İşimiz gücümüz Diyarbakır’ı daha güzel ve daha özel tanıtmaktır. Mademki şehrimiz de uyuşturucu satıcıları ring atıyor, esrar satışları başını alıp gidiyor, o halde bende gençleri sinemaya ve diziye yöneltirim. Neden mi? Çünkü amacımız Diyarbakır gençlerini, evlatlarını ve fertlerini belgesel çekimlerine yöneltmektir. Bu sebeple maddi olmasa dahi manevi olarak büyüklerimizden destek ve talep istiyoruz. Çekimleri telefon da çektik ve tripot olarak selfie çubuğu kullandık. Bu sebeple gereğinin yapılmasını sizin merciinizden arz ediyoruz” diye konuştu.

 

“BELGESELİMİZ KISA VE ÖZ OLDU”

Kısıtlı imkânlarla büyük bir çalışmaya imza attıklarını belirten yardımcı yönetmen Nevroz Ahmedov; “Gönül isterdi ki daha güzel bir çekimi sizlere sunabilelim fakat imkânlarımız hem kısıtlı, hem de yetersizdi. Ancak biz güzel bir çalışmayı başta Diyarbakır olmak üzere, ülkemize sunduğumuzu düşünüyoruz. Açıkçası belgeselimiz kısa ve öz oldu. Takdir siz değerli izleyicilerimizindir.”dedi.

Editör: TE Bilisim