Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, gündeme ilişkin basın açıklaması düzenledi.  Başkan Erdem, Diyarbakır’ın 2021 yılının plaka kodunun denk gelmesiyle Diyarbakır’a yakışır bir kalkınmayla ülke yönetim kademeleri tarafından gerekli hizmetlerin gerçekleşmesi talebinde bulundu.

 

 

"İNANÇ TURİZMİ HUSUSUNDA GEREKLİ DEĞERİ GÖRMEDİĞİ KANAATİNDEYİZ"
Kentin inanç turizmi konusunda yeterince değer görmediğini belirten Başkan Erdem, “639 yılında Sahabe-i Kiram tarafından fethedilip Mekke ve Medine’den sonra en fazla sahabe kabrini bağrında barındıran, İslamiyet’in Anadolu’ya açılan kapısı olma şerefine nail olmuş ve birçok manevi değere sahip bu toprakların  ‘İnanç Turizmi’ hususunda gerekli değeri görmediği kanaatindeyiz.” Şeklinde konuştu.

 

“KÖRTİK TEPESİ URFA’DA BULUNAN GÖBEKLİ TEPEDEN TAM 400 YIL DAHA FAZLA GEÇMİŞE SAHİP”

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Ağıl köyünde bulunan Körtik Tepe’nin Göbeklitepe’den daha eski olmasına rağmen önem verilmediğini belirten Başkan Erdem, “Diyarbakır’ımızın Bismil ilçesinde bulunan KÖRTİK tepe’de 2000 yılından bu yana yapılan araştırmalar sonucu şimdiye kadar 30 bin adet eser çıkarılmış fakat aradan geçen 20 yıla yakın bu zamanda KÖRTİK tepenin turizme henüz açılamamış olması öte yandan KÖRTİK Tepenin komşu ilimiz Urfa’da bulunan göbekli tepeden tam 400 yıl daha fazla geçmişe sahip olmasına rağmen bu tarihi mirasa Göbekli Tepe kadar önem verilmemesi lansmanının yapılmaması ve gerekli reklamın ilgili merciler tarafından sağlanmaması Tarih meraklısı turistleri bu tarihi değerlerden mahrum bırakmıştır. Kadim kent Diyarbakır’ı incitmiş buram buram tarih kokan bu memleketin halkının yüreğini ciddi anlamda yaralayan bir başka önemli husus olmuştur.”dedi.

 

“TARİHİ SUR YAMA MI YAPILACAK YOKSA ASLINA UYGUN TAŞLARIN YERLEŞTİRİLMESİ SURETİYLE Mİ ONARILACAK?”

Diyarbakır’ın en önemli tarihi yapısı olan Surlar hakkında konuşan Başkan Erdem, “Tarihi Açık Hava Müzesi olan bu kadim kenti ve halkını endişelendiren bir başka konuyu dile getirecek olursak; yakında zamanda Valilik tarafından Restorasyonunun yapılacağı ilan edilen; 10 bin yıldan fazla tarihi olan Diyarbakır Surlarının restore çalışmalarının ne şekilde yapılacağı? Daha önceki gibi kısmi olarak gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında olduğu şekilde yama mı yapılacak yoksa aslına uygun taşların yerleştirilmesi suretiyle mi onarılacak? Bu durum bizim için Surların restorasyonu hususunda endişe uyandıran soru işaretlerinin başında gelmektedir.”şeklinde konuştu.


“2021 YILINDA DİYARBAKIR’I SEMPOZYUMDA EN İNCE AYRINTISINA KADAR ANLATILMALIDIR”
2021 yılında Diyarbakır’da sempozyum gerçekleştirerek anlatılması gerektiğini söyleyen Başkan Erdem, 2021 yılında Diyarbakır’da birkaç gün sürecek bir sempozyum gerçekleştirerek Diyarbakır’ımız hakkında bilinmeyen topluma duyurulmamış veya hak ettiği ilgiyi bulamamış kültürel, tarihi ve manevi eserlerin memleketimizin Sanat ve Edebiyat öncülerinin bu sempozyumda en ince ayrıntısına kadar anlatılıp medya ve basın aracılığı ile tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya duyurulması, Diyarbakır’ımız için en ihtiyaç duyulan çalışmalardandır.”diye konuştu.
 

“UYUŞTURUCU YAŞININ ORTAOKUL DÜZEYİNE KADAR İNMİŞ”

Diyarbakır’ın uyuşturucu sorununa da değinen Başkan Erdem, “Diyarbakır’daki gençlerimizdeki uyuşturucu yaşının ortaokul düzeyine kadar inmiş olması üzerinde durmamız gereken ve gerekli tedbirleri almamız hususunda aciliyet atfeden bir konudur. Valilik ve il Sağlık müdürlüğü ile yapacağımız ortak bir çalışma ile bu illetten kurtulmak isteyen gençlerimize profesyonel bir çalışma ile yardım edilip uyuşturucudan kurtarılmaları ve kendilerine iş imkânı sağlanıp topluma kazandırılmaları.”dedi.

Editör: TE Bilisim