Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, Diyarbakır’da bölgedeki 7 il başkanıyla Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanlığında toplantı yaptı. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapıldı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu basın toplantısına video ile bağlandı. Toplantıda konuşan Altaç, şu ifadeleri kullandı:

 

“TÜRKİYE'DE HİÇBİR SORUN ÇÖZÜMSÜZ DEĞİLDİR”

“Türkiye'deki bütün meselelerin çözüm imkanı var. Adalette de var ekonomide de var. Türkiye'de hiçbir sorun çözümsüz değildir. Ancak en büyük sorun hükümettir.

 

“VATANDAŞLAR SAYIN CUMHURBAŞKANIN DİLE GETİRDİĞİ ACI REÇETEYİ SONUNA KADAR İLİKLERİNE KADAR YAŞADILAR”

Hükümet bu saatten sonra isterse Eksen değiştirsin isterse değiştirmesin Türkiye'deki vatandaşlar sayın Cumhurbaşkanın dile getirdiği 'acı reçete'yi sonuna kadar iliklerine kadar yaşadılar. Zaten bu saatten sonra değişimin hiçbir anlamı olmayacak. Bundan sonra reform yapsalar hiçbir anlamı olmayacak. Çünkü canımızı acıtılar ve Türkiye'de 40 milyona yakın asgari ücretle geçinen insan var. Türkiye'nin neredeyse yarısıdır. Siz böyle bir ülkede hiçbir sorumluluk istemeyeceksiniz. Sorunlar hakkında hiçbir işlem yapmayacaksınız. Sorunlar hakkında tasarrufa girmeyeceksiniz. Ondan sonra biz eksen değiştirelim reform yapalım vatandaş artık bunu yutmayacak. Biz bunu meydanlarda söyleyeceğiz, söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Bugün Gelecek Partisi kadroları bu işin samimiyetle yapılmadığını her ortamda söyleyeceğiz. Çünkü sonuçlarından biz ülke olarak zarar görüyoruz.

 

“O KÜRTÇE TWİTTER HESABINI BİZZAT BEN AÇTIM”

O Kürtçe Twitter hesabının bizzat ben açtım. Türkiye'de belki ilk kez bir il başkanı bölgede Kürtçe hesap açmıştır. Haberlerimizi çalışmalarımızı Kürtçe paylaşmak için sonra bunu biraz geliştirmek için çalışan arkadaş sayısını 3'e çıkardık. Aralarında paslaşarak hesabı geliştirmeye çalışıyorlardı. Daha sonra yine bölgedeki il başkanlarıyla beraber Genel merkeze talepte bulunduk. Kurumsal resmi bir hesabın olması gerektiğini sunduk. Parti tüzüğü Kürtçe yazarak resmi hesaptan paylaşmasına uygun olacağını fikri hakimdi. Biz bu konu hakkında ki çalışmalarımızı son açma getirmiştik bugün yarın zaten partimizin genel merkezinde kurumsal ve Kürtçe'nin hassasiyetine de dikkat edecek bir hesap oluşturmaya çalıştık. Arkadaşımızın sosyal medyadan yaptığı paylaşıma üzüldük Olayın gerçeği bu şekilde değil olayın gerçeği bizim partinin kurumsal hesabı bugün yarın faaliyete gireceği sırada maalesef tırnak içinde söylüyorum paylaşım yapan arkadaşımıza hitap etmek için değil sanki bir provokasyon gibi yapıldı. Ama olsun bu arkadaşımıza geçmişte olan emeğinden dolayı teşekkür ediyoruz ama işin özü bölge başkanlarımız bizim talebimiz doğrultusunda hazırlamış son aşamaya gelmişti zaten genel merkezimizin Kürtçe Twitter hesabı artık açıldı ve aktif olarak kullanıyor. Biz Parti programında Kürtçe ile ilgili anadilde eğitimle ilgili bütün Yerel dil ile ilgili demokratik insan hakları ile ilgili programımız da çok net ifadelerimiz var.”

Editör: TE Bilisim