Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- ‘15 Eylül Temizlik Günü’ kapsamında Eylül ayı içerisinde bir dizi etkinlikte buluşacak olan STK’lar çevre temizliğine dikkat çekmek, bu konuda bir farkındalık oluşturmak amaçlıyor.

 

STK’lardan yapılan açıklamada, “Dağlarıyla, ormanlarıyla, nehirleriyle, faunasıyla cenneti andıran bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu noktada birkaç hususa dikkat çekmek istiyoruz. Özellikle son dönemlerde ‘piknik alanı’ olarak kullanılan bazı yerlerde ciddi bir çevre kirliliği yaşanmaktadır. Bireysel yaşam alanlarımız olan evlerimiz, işyerlerimiz son derece temiz olmasına rağmen, toplumsal yaşam alanlarımız olan sokaklarımız, nehir kenarlarımız, ormanlarımız için maalesef aynı şeyleri söyleyemiyoruz.

 

 

‘EN BÜYÜK TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR’

Çevreye atılan katı atıkların yaratacağı tahribatın önüne geçmek zorundayız. Atıklar sadece doğanın güzelliğini bozmakla kalmadığı gibi; içme suyu, hava, toprak ve tabiatın da kalitesini bir bütün olarak tehlikeye sokmaktadır. Yaşanabilir bir doğa, sürdürülebilir bir hayat çevremize göstereceğimiz duyarlılıkla mümkündür. ‘En büyük temizlik kirletmemektir’ yaklaşımıyla çevremize, doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkalım!”  

 

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası

GÜNTİAD

DTSO Kadın Meclisi

TOBB Diyarbakır Genç Girişimcilerler Kurulu

TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu

Diyarbakır Turizm Platformu

Tigris Bisiklet Kulübü

Üniversal Çevre Teknolojileri

TEMA Vakfı

Editör: TE Bilisim