MÜCADELE HABER- HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Yapıcıoğlu, gündemdeki yeni anayasa meselesine ilişkin, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Son günlerde siyasetin gündemindeki konuların başında yeni anayasa ihtiyacının geldiğini hatırlatan Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni bir anayasa ile ilgili açıklamasından sonra partilerin genel anlamda yaklaşımlarını ortaya koyduklarını söyledi.

 

Şu anda yürürlükte bulunan 1982 Anayasasının, irili ufaklı 19 değişiklik ve 3 referandum görmüş, 175 maddesinin 98’i değiştirilmiş olsa da iskeletiyle ruhuyla 1980 Askeri darbesinin ürünü bir cunta anayasası olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, en son değişikliğin 16 Nisan referandumuyla yapıldığını kaydetti.

 

"YENİ ANAYASA YOLUNUN AÇILMIŞ OLMASINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Yapıcıoğlu, "Bildiğiniz gibi 16 Nisan referandumunda anayasa değişikliğinden yana tavır koymuş ve değişikliğe evet oyu vereceğimizi söylemiştik. Gerekçelerimizi açıklarken 'mevcut cunta anayasasını tamamen değiştirmek gerekir. Eğer tamamen yürürlükten kaldırılamıyorsa, ne kadar değiştirilebiliyorsa hiç yoktan, olduğu gibi devam etmesinden iyidir. İnşallah bu değişiklik tamamen yeni, sivil, özgürlükçü bir anayasa yapımına giden yolu açacaktır diye ümit ediyoruz' demiştik. Gerekçelerimizden biri ve belki en önemlisi buydu. Bu yolun açılmış olmasından memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim." dedi.

 

"BU ANAYASA MİLLETE, MEMLEKETE GİYDİRİLMİŞ BİR DELİ GÖMLEĞİ GİBİDİR"

HÜDA PAR olarak siyaset sahasına çıktıkları günden beri tamamen yeni, sivil bir anayasa yapılması gerektiğini söylediklerini belirten Yapıcıoğlu, "Bu anayasa millete, memlekete giydirilmiş bir deli gömleği gibidir. Cunta mantığıyla insanımızın hürriyetlerini sınırlandırmakta, vesayet kurumlarıyla siyasetin alanını daraltmakta, kollarını bağlamaktadır." ifadesini kullandı.

 

"BU FIRSATI HEBA ETMEMEK GEREKİR"

Yapıcıoğlu, "Olabildiğince geniş bir katılım ve katkıyla yeni bir anayasa yapmak mümkündür. Bu fırsatı heba etmemek gerekir. Bu fırsatın heba olması durumunda sebep olanlar vebalinin altından kalkamazlar. Bizler HÜDA PAR olarak üzerimize düşeni yapmaya, katkı vermeye hazırız." diye konuştu.

 

YAPICIOĞLU, ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

"Başkanlık divanı toplantımızda siyasi partilerden randevu talep etmeyi kararlaştırdık. Sayın genel başkanımız siyasi partilerin genel merkezlerini ziyaret ederek yeni anayasa ile ilgili görüş ve önerilerimizi, taleplerimizi iletecekler. Sunacağımız önerilerimizin ayrıntıları üzerinde çalışıyoruz. Önerilerimiz ile ilgili ayrıntıları bu ziyaretlerde siyasi partilerle ve basın ile paylaşacağız." (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim