Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Açıklamayı okuyan Partinin Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Zeki Böçkün, yoksullukla ilgili istatistikleri açıklarken 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ekonomik planlamasından örnekler vererek bugünkü hükümete çağrıda bulundu.

 

“YOKSULLUK ASLA ENGELLENEMEMİŞTİR”

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır Gençlik Kolları İl Başkanı Zeki Böçkün’ün açıklaması şöyle, “Dünya üzerinde neredeyse medeniyet tarihi boyunca, her coğrafyadan insanın maruz kaldığı ve uğruna mücadele ettiği yoksulluk, teknoloji çağında olduğumuz 21. yüzyılda da maalesef tüm şiddetiyle varlığını devam ettirmektedir. Fakirlik ve yoksulluğun son bulması adına bundan 28 yıl önce, 22 Aralık 1992 senesinde Birleşmiş Milletler 17 Ekim gününü, yoksulluğa çözüm olması ümidiyle “Dünya Yoksullukla Mücadele Günü” ilan etti. Bu günün anlam ve önemine binaen gerek Birleşmiş Milletler ve gerekse uluslararası birçok STK, vakıf ve hayır kurumları, yoksul insanlar ve yoksul coğrafyaların tespitini yapıp gerekli önlemleri alarak çalışma yapmışlardır. Fakat lokal olarak verilen bu mücadeleler elbette yetersiz kalmış ve yoksulluk asla engellenememiştir.

 

 

“ERBAKAN YAPTI VE YİNE BİR ERBAKAN YAPACAKTIR”

Sadece 17 Ekim değil, her gün kuru kuruya yoksullukla mücadele günü olsa dahi vatandaşımız hiçbir yarar görmeyecektir. Çünkü yoksullukla mücadele şahsiyetli bir ekonomi yönetimiyle gerçekleşir. 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Hocamız Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 11 ayda denk bütçe ve havuz sistemini oluşturarak adil düzeni tesis edip memuru, işçiyi, köylüyü maddi olarak yüzde yüz, yüzde iki yüz, yüzde üç yüz zamlarla kalkındırdığı daha dün gibi milletimizin hafızasında tazedir. Bizde diyoruz ki zamanında ekonomik istikrarı ve kalkınmayı Erbakan yaptı ve yine bir Erbakan yapacaktır. Çünkü biz yoksullukla değil, halkımızı yoksullaştıranlarla mücadele edeceğiz.

 

Bir kez daha 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele gününde bu mücadelenin canla başla, bilimsel ve insani olarak samimiyetle yapılmasını umuyor yerel ve ulusal olarak sorumlu idarelerin bir an evvel gerekli çalışmaları yapmaları gerektiğinin altını çiziyoruz.”

Editör: TE Bilisim