MÜCADELE HABER- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nın 97`nci yıl dönümü dolayısıyla bir çok etkinlik yapıldı.

 

HAKKARİ'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Valilik önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova'daki 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Adalet Komisyon Başkanı Tuğrul Durmaz, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı, Mustafa Emre Kılıç, Tevfik Kumbasar, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, CHP İl Başkanı Nazım Demir, MHP Merkez İlçe Başkanı Sedat Özbek, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, kurum müdürleri, öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj okundu.

 

CUMHURİYETİN 97. YILI ELAZIĞ'DA COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Elazığ Valiliğinde başlayan programda Vali Erkaya Yırık, protokol üyeleri ve vatandaşların bayramlarını kutladı. Ardından Gazi Caddesi valilik binası önünde tören düzenlendi. Vali Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş tören aracıyla vatandaşları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Çocukların askeri üniforma giydiği, yüzlerine ayyıldız çizdiği töreni bazı vatandaşlarda evlerinin balkonlarından izledi. Törende öğrencilerin şiir okurken, belediye mehteran takımı ve Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu eserler seslendirdi. Tören, okullar ve askeri birliklerin yer aldığı kortej geçişiyle sona erdi.

 

VAN'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

Van'ın Çatak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yılı coşku ile kutlandı. Çatak Atatürk İlkokulu bahçesinde korona virüs tedbirleri alınarak düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ekrem Çeçen, Belediye Başkan Vekili Cihan Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Enes Yusuf Ayçiçek, kurum amirleri, ilçe halkı ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Kaymakam Ekrem Çeçen ve Başkan Vekili Cihan Yalçın, öğrencilerin bayramını kutladı.

 

MİDYAT'TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Mardin'in Midyat ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı önündeki tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kaymakam Tekin Dundar'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Müzik şöleni ve mehter takımı gösterisinin ardından tören sona erdi. Törene, Kaymakam Tekin Dundar, Garnizon Komutanı Albay Türken Tuna, Belediye Başkan Vekili Metin Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

AĞRI'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Ağrı'da, Cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümü nedeniyle Ağrı Valiliği tarafından düzenlenen kutlama programı Ağrı Valisi Dr. Osman Varol'un makamında kurum müdürlerinin tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Program daha sonra Ağrı Valiliği binası önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilettiği mesajın okunmasıyla devam etti.

 

TUNCELİ'DE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Ülke genelinde olduğu gibi Tunceli'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yılı nedeniyle tören düzenlendi. Valilik önünde Vali Mehmet Ali Özkan'ın tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu törene Vali Özkan'ın yanısıra CHP Milletvekili Polat Şaroğlu, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, 4. Komando Tugay Komutanı Albay Yılmaz Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan, Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, kurum amirleri, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ TEBRİK KABULÜ AÇIK ALANDA DÜZENLENDİ

Adıyaman'da her yıl valilik makamında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı tebrik kabulü, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Valilik bahçesinde gerçekleştirildi. Cumhuriyet Bayramı'nın 97. kuruluş yıldönümü kutlamalarına korona virüs tedbirleri damga vurdu. Valilik bahçesinde tören alanında davetlilerin ateşi ölçülerek, HES kodları soruldu. Tören, tebrik kabulü ile başladı. Her yıl valilik makamında gerçekleşen tebrik kabulü, korona virüs nedeniyle bu yıl Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez Valilik bahçesinde düzenlendi. Tebrik töreninin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

 

ERZURUM’DA CUMHURİYETİN 97. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97.yıl dönümü törenleri saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Kadir Perçi, "Bugün şan ve şeref dolu yüce Türk milletin işgale karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesi verilişinin, yeniden devlet olma azmini gösterip, modern Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümüdür. Bugün cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden devlet sisteminin kabul edildiği gündür. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim