Diyarbakır’da havalar ısındı, ceketler yavaştan çıkarılmaya başlandı. Sıcak havaların gelmesiyle birlikte soğuk içecekler de tezgahlarda yerini alamaya başladı.

YAZ AYININ SERİNLETEN LEZZETİ TEZGAHLARDA
Diyarbakır’da yaz lezzeti olan ve kavurucu sıcakların adeta ilacı olan, farklı aroma tatlarıyla yapılan buzlaş tezgahlarda yerini almaya başladı. Buzlaşın şuan bardak fiyatı 10 lira ile 20 lira arasında değişmektedir. Küçük bardak 10 liradan büyük bardak ise 20 liradan satılmaktadır. Evde buzlaş yapmak isteyenler için aşağıya tarifini bıraktık. Şimdiden afiyet olsun…

BUZLAÇ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
250 gram meyve aromalı toz içecek
200 gram toz şeker
3 yemek kaşığı toz salep
Bir buçuk litre içme suyu

Diyarbakır’ın zam şampiyonu “Erik” oldu! İşte fiyatı Diyarbakır’ın zam şampiyonu “Erik” oldu! İşte fiyatı

BUZLAŞ NASIL YAPILIR?
1 Paket nar aromalı 250 gramlık toz içeceği (gramül olmayacak) 200 gram (1 su bardağı) şekeri ve 3 yemek kaşığı salep i kaba koyuyoruz.

Bir buçuk litre içme suyunun birazını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Suyu birden eklerseniz topaklanmalar oluşacaktır. Biraz biraz ekleyerek suyun tamamını ilave edin ve malzemeler eriyince kadar karıştırın, 
Suyu damak tadınıza göre 1-2 bardak eksiltip çoğaltabilirsiniz.

Karışımı buzdolabınızın derin dondurucusuna koyup 1-2 saat sonra tam donmadan önce biraz karıştırın tat olarak eşit bir dağılımda donsun. 

Muhabir: Abdullah AKYOL