5 Nisan Cuma günü mesai bitiminden sonra başlayan bayram tatilinde vatandaşlar ya memleketine ya da tatil yapmak için yollara koyuldu. 

Otogar Diyarbakırr

Diyarbakır’daki kültür merkezinin ismi değişti mi? Diyarbakır’daki kültür merkezinin ismi değişti mi?

TATİLİ FIRSAT BİLENLER DOYUNCANA GEZİP ALIŞVERİŞ YAPTI
Bazı vatandaşlar otobüs veya uçağı tercih ederken bazı vatandaşlar ise şahsi araçlarını tercih etti. Diyarbakır yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. 9 günlük tatil fırsatını değerlendirenler özellikle tarihi Sur ilçesinde gezip alışveriş yaptılar. 

LOKANTALARDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Sur esnafının bu yoğunlukta güzel kazançlar elde ettiği söylenebilir. Özellikle bayramda ciğer yemek için lokantalara akın eden vatandaşlar adeta uzun kuyruklar oluşturdu. Bayram tatilinde oluşan yoğunluk bir nebzede olsa Diyarbakır’ın ekonomisine katkı sağladı. Öte yandan Diyarbakır’da 3 günde toplam 24 ton ciğer tüketilirken lokantalar hem ek mesai yaptı hem de ek işçi çalıştırdı. 

Diyarbakır Ciğer Fotoğraf

“8 GÜNDÜR GÜNDE 20 SAATTEN FAZLA AYAKTAYIZ”
Gazetemize konuşan bir Sur esnafı Mehmet Bey; Bugün bayram tatilin 8. günündeyiz. Sur esnafı oldukça güzel iş yaptı diyebiliriz. Seyyarından tutun diğer esnaflarımıza kadar herkes büyük bir özveriyle çalıştı. Umarım herkesin işleri güzel kazançlarla sağlanmıştır. Hepimiz gerçekten çok yorulduk. 8 gündür günde 20 saatten fazla ayaktayız. Yarın tatilin son günü umarım ziyaretçiler Diyarbakır’ımızdan memnun kaldılar. Umarım yaz aylarında da böyle yoğunluk olur. Turizm açısından olsun Diyarbakır’ımızın ekonomisi olsun çok iyi olur” Diye konuştu. 

Muhabir: Abdullah AKYOL