Diyarbakır'da sevilen lezzetlerden birisi olan dönerin malzemelerine gelen zamlar nedeniyle, üreticiler zam yapıyor, bu zam karşısında ise tüketiciler üzgün. 

KIRMIZI ET VE TAVUĞU GELEN ZAM DÖNER FİYATINA YANSIDI 
Diyarbakır'da bayram öncesi kırımızı ete okkalı bir zam geldi. Etin ardından tavuğa da zam gelirken döner fiyatları ise bu zamlardan etkilenerek nasibini aldı. Peki döner fiyatları ne kadar oldu? Ne kadar zam geldi. İşte haberin detayları...

EN UCUZ TAVUK DÖNER 70 İLE 90 LİRA ARASINDA OLDU 
Artan enflasyon, birçok sektörü etkilediği gibi dönercilik sektörünü de olumsuz yönde etkiliyor. Diyarbakır'da faaliyet gösteren birçok dönerci, artan giderleriyle başa çıkabilmek için zorluk yaşıyor. Özellikle tavuk döner satışı yapan esnafların giderleri artarken, döner fiyatlarına da zam yapmak zorunda kalıyorlar. Bayramdan sonra dönere gelen zamla birlikte en ucuz tavuk döner 70 ila 90 lira arasında oldu. Kimi işletme 20 lira kimisi de 30 lira zam yaptığı görüldü.

Diyarbakır’a sorduk! Belediyeden beklentiniz nelerdir? Diyarbakır’a sorduk! Belediyeden beklentiniz nelerdir?

AİLELER VE ÖĞRENCİLER İÇİN CİDDİ BİR HARCAMA HALİNE GELDİ 
Tavuk döner satan esnaflar, ekonominin kötüye gitmesinin ve halkın zor durumda olmasının döner fiyatlarını olumsuz etkilediğini söylüyor. Dönerin fiyatı, geçmişteki gibi uygun değil ve aileler için ciddi bir harcama haline geldi. Bu durum, asgari ücretle yaşayan aileler ve öğrenciler için büyük bir zorluk oluşturmaya devam ediyor.


Not; Döner fiyatları yerden yere fiyat farkı gösterebilir. Ortalama fiyatlar esas alınmıştır.

Muhabir: Abdullah AKYOL