Ramazan Bayramında özellikle Diyarbakır’ın Sur ilçesi Gazi Caddesi ziyaretçi akınına uğradı. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilenler bavullarını alıp gezinin keyfini çıkardı. 

SON GÜNE KADAR DİYARBAKIR CİĞERİNDEN VAZGEÇEMEDİLER
Diyarbakır’da 3 günde 24 ton ciğer tüketildi. Yerli ve yabancı turistlerin tatilin son gününe kadar da ciğer yemek için uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Peki turistler Diyarbakır ciğerinden sonra en çok neye yöneldi. İşte detaylar…

TURİSTLER DİYARBAKIR’IN YÖRSEL KIYAFETLERİNİ DE ÇOK SEVDİ
Diyarbakır’a gelen yerli ve yabancı turistler ciğerden sonra Diyarbakır’ın yöresel kıyafetlerine yöneldi. Tarihi yerlerde yöresel kıyafetler giyen turistler, erkekler puşiyi, kadınlar ise badana saçaklı ve boncuklu yöreseli çok sevdi. Puşi ve badana saçaklının fiyatı 100 lira iken boncuklu yöreselinin fiyatı ise 250 ve 300 lira arasında değişiyor.

Diyarbakır’ın en modern ilçesinin farklı yüzü terk ediliyor! Diyarbakır’ın en modern ilçesinin farklı yüzü terk ediliyor!

"DİYARBAKIR'A AŞIK OLDUM"
Mücadele Gazetemize konuşan yerli bir turist Ayşe Yılmaz; “İyi ki bu bayramda rotamız Diyarbakır oldu. Buraya gelmeden önce çok ön yargım vardı. Gerçekten Diyarbakır harika bir şehir. Ben Diyarbakır’a aşık oldum. Sosyal medyadan ve televizyonlarda anlatılanlar ile alakası yoktur. Diyarbakır’ı yıllardır yanlış tanımışız. Diyarbakır medeniyet ve tarih kokan bir şehirdir. Diyarbakır ciğeri ve yöresel kıyafetleri çok ilgimizi çekti. Bir daha ki bayramda tekrardan buraya geleceğiz inşallah” Diye konuştu

Muhabir: Abdullah AKYOL