Diyarbakır’da 9 günlük Ramazan Bayramının sonlarına yaklaşırken vatandaşların bir çoğu evlerine geri dönmek üzere otellerinden ayrıldığı görüldü. 

TATİLİN SONLARINA DOĞRU BAVULLAR HAZIRLANDI
Ellerinde bavullarla son kez Sur ilçesinde gezen turistler yavaş yavaş otogar ve havalimanlarının yolunu tutmaya başladı. Evleri yakın olan vatandaşlar ise Diyarbakır’daki tarihi yerleri keşfetmeye devam ettiler. Yerli ve yabancı turistlerin dikkatini en çok çeken şey Diyarbakır ciğeri oldu. 

Artık Diyarbakır’da ölmek de pahalı! Artık Diyarbakır’da ölmek de pahalı!

24 TON CİĞER TÜKETİLDİ
Diyarbakır’da Coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan Diyarbakır ciğer kebabı, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisiyle, Ramazan Bayramı’nın 3 gününde toplamda 24 ton tüketildi. Porsiyonu 300 liradan satan da vardı 200 liradan verende vardı. Geçen yıl ise Diyarbakır’da 13 ton ciğer tüketilmişti. 

TURİSTLER DİYARBAKIR’A AŞIK OLDU
Mücadele gazetemize konuşan ve Diyarbakır’da yıllardır ciğer satan Tevfik Usta; Yıllardır bu kadar kalabalık olmamıştı. Bayram’da buraya gelen vatandaşlar Diyarbakır ciğerine aşık oldu. 3 günde 1 buçuk ton turistlere ciğer verdik. Bu Sene 24, 25 tona yakın ciğer satıldı. Diyarbakır’a gelen turistler burayı bırakmak istemiyor. Güzel Diyarbakır’ımızı ve güzel insanlarını çok sevdiler.” Dedi

Muhabir: Abdullah AKYOL