Diyarbakır'ın birbirinden güzel ve renkli ürünleri olan yazma, puşi, potur, yelek, gömlek ve şapkalar olmak üzere birçok yöresel ürün yeni sezona hazırlanıyor. Özellikle de Diyarbakır'ın dışında yaşayan turistlerin yoğun rağbet gösterdiği yöresel ürünler bu yılki yeni sezona zamlı giriyor.

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman için uyarı! Ciddi kriz oluşabilir Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman için uyarı! Ciddi kriz oluşabilir

Yöresel Ürün

"ÜRÜNLERİMİZ GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 100 ZAMLI"

Ramazan ayından ötürü birkaç haftadır satışlarının düştüğünü söyleyen esnaf Muhammet Beheşti Erdil, "Yerli ve yabancı turistin, ürün sezonlarında rağbeti oluyor. Ancak sezonun olmadığı zamanlarda ise, ürünlere de rağbet azalıyor. Ürünlerimiz geçen yıla göre yüzde 100 zamlı. En ucuz ürünlerimizi geçen sene 30 liraya veriyorken, bu yıl 70 liraya veriyoruz. En pahalı ürünümüz ise 150 lirayken, şimdi ise 300 lira civarında." dedi.

Yöresel Ürünler 2

"ENFLASYON VE ALIM GÜCÜNDEN KAYNAKLI"

Esnaf olarak kimi günlerde satış yapmakta güçlük çektiklerini söyleyen Erdil, "Maalesef ki ürünlerimizde bazen her ay az da olsa bir zam geliyor. Bu da bizim kâr payımızdan düşüyor. Enflasyon ve alım gücünden kaynaklı bu durum yaşanıyor. Örneğin Ramazan ayında durgunluk yaşadık. Ancak Ramazan sonrasında rağbetin artmasını bekliyoruz. Şimdiden herkesin bayramını kutluyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Devrim AKTÜRK