Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

"COVİD-19 SALGINI EĞİTİM KRİZİNE DÖNÜŞTÜ!"

Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin, pandemi nedeniyle okulların kapatılıp uzaktan eğitime geçiş sürecinde öğrencilerin EBA’ya girişte yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-covid-19-salgini-egitim-krizine-donustu-101061.html

 

 

KURAKLIK TEHDİDİ SÜRÜYOR!

Türkiye’de bu yıl beklenen yağışların olmaması nedeniyle bazı baraj ve göletlerde su kalmazken, bazılarında ise su seviyesi giderek azalıyor. Silvan yakınlarında yer alan Malabadi Köprüsü’ndeki suların çekilmesi, kuraklığın tehlikeli boyutlara ulaştığını gösterirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin ciddi anlamda kuraklık tehdidiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek su israfına karşı uyarıda bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--kuraklik-tehdidi-suruyor-101078.html

 

 

VALİ KARALOĞLU'NDAN VAKA VE ESNAFA DESTEK AÇIKLAMASI

Alınan son tedbirleri takiben Diyarbakır’da Koronavirüs vakaları %70 oranında geriledi, Kovid yoğun bakım servislerindeki doluluk oranı %29’lara düştü. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu; son tedbirler nedeniyle iş yeri kapalı olan 2 bin 761 esnafa 1500 Lira ek nakdi destek, bu işyerlerinde çalışan 7 bin 362 kişiye erzak yardımı yapılacağını açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-vali-karaloglu-ndan-vaka-ve-esnafa-destek-aciklamasi-101070.html

 

 

HABERİMİZ ÜZERİNE SUR’DA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLADI!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan tarihi surların içi biriken çöp ve molozlar nedeniyle gazetemizin geçtiğimiz günlerde “Surların üstü çöpten geçilmiyor” haberinin duyulmasıyla Sur Belediyesi tarafından temizlik seferberliği başladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-haberimiz-uzerine-sur-da-temizlik-seferberligi-basladi-101064.html

 

 

SULTAN 1. KILIÇARSLAN’IN MEZARI SİLVAN’DA BULUNDU

Anadolu Selçuklu hükümdarı 1. Kılıçarslan’ın Diyarbakır’ın Silvan’daki kayıp mezarı tespit edildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sultan-1.-kilicarslan-in-mezari-silvan-da-bulundu-101077.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 2020 YILINDA VEFAT EDEN İKİ EFSANE RESMEDİLDİ

Diyarbakır'da sporun iki efsanesi olan ve 2020 yılında hayatını kaybeden iki efsane, Kobe Bean Bryant ile Dieogo Armando Maradona'nın portreleri bir duvara resmedildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-2020-yilinda-vefat-eden-iki-efsane-resmedildi-101063.html

 

 

SUR'DA KORKUTAN YANGIN

Diyarbakır Sur ilçesindeki bir apartmanın çatı katında çıkan yangın büyük paniğe neden oldu. Dışarıdan atılan bir cisimden çıktığı sanılan yangın, hatalı park edilen araçlar nedeniyle güçlükle söndürüldü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--sur-da-korkutan-yangin-101066.html

 

 

WHATSAPP'TAN GİZLİLİK AÇIKLAMASI!

WhatsApp milyonlarca kullanıcısına dayattığı gizlilik sözleşmesiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Geri adım atmayacağız" vurgusu yapılırken "Gizlilik politikasındaki güncelleme, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini etkilemez" ifadelerine yer verildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-whatsapp-tan-gizlilik-aciklamasi-101068.html

 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 'AŞILA' UYGULAMASI!

Sağlık Bakanlığı, aşı takibini kolaylaştırmak için "Aşıla" uygulamasını geliştirdi. Aşı uygulanmadan önce mobil uygulama üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, kayıt tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-saglik-bakanligi-ndan-asila-uygulamasi-101071.html

 

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA EK ÖDEME MÜJDESİ

Sağlık çalışanlarına 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere 2 ay süreyle ek ödeme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ek ödeme yapılacak sağlık çalışanlarının kapsamını Sağlık Bakanlığı belirleyecek.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-saglik-calisanlarina-ek-odeme-mujdesi-101065.html

Editör: TE Bilisim