Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

TARİHİ SUR’DA YANLIŞ PEYZAJ!

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Diyarbakır Şube Başkanı Abdussamed Ucaman, Diyarbakır’ın UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Surlarına yapılan yanlış peyzaj hakkında gazetemize açıklamada bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--tarihi-sur-da-yanlis-peyzaj-102480.html

 

 

DİYARBAKIR’DA SİLAHLI SALDIRGAN BİR AİLEYİ REHİN ALDI: 3 YARALI

Diyarbakır’da bir kişi, iddiaya göre, kız meselesi nedeni ile evde bulunan 4 kişiyi rehin aldı. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda rehinelerden 4'ü de kurtarılırken, 3'ünün saldırgan tarafından silahla vurularak yaralandığı öğrenildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-silahli-saldirgan-bir-aileyi-rehin-aldi-3-yarali-102485.html

 

 

DİYARBAKIR’DA KLİMA PATLADI, EV KÜLE DÖNDÜ

Diyarbakır’da bir apartmanın 1. katında klimadan kaynaklı yangın çıktı. 3 kişinin dumandan etkilendiği yangında ev kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bazı vatandaşların sokağa çıkarak kısıtlama ve maske kuralını hiçe saydığı görüldü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-klima-patladi-ev-kule-dondu-102483.html

 

 

DİYARBAKIR’DA “TARİHE İZ BIRAKAN KADINLAR” SERGİSİ

ZilanTigris’in tarihe “Tarihe İz Bırakan Kadınlar”ın portrelerinden oluşturduğu kağıt rölyef sergisi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi fuaye alanında sanat severlerle buluştu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-tarihe-iz-birakan-kadinlar-sergisi-102491.html

AMED SAĞLIK PLATFORMU: DÜ’DE HASTALARA ÜCRETSİZ BAKILMIYOR

Amed Sağlık Platformu, Dicle Üniversitesi’ndeki (DÜ) öğretim üyelerinin yüzde 90’ından fazlasının ücretsiz olarak hastalara bakmadığı ve hastaları ameliyat etmediğini savunarak bir basın açıklaması yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-amed-saglik-platformu-du-de-hastalara-ucretsiz-bakilmiyor-102492.html

 

 

 

 

BÜYÜKŞEHİR GENÇLERİ KONSERVATUAR SINAVLARINA HAZIRLAYACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Tiyatro ve Sinema Şube Müdürlüğü, üniversitelerin oyunculuk, tiyatro bölümünde okumak isteyen gençleri için konservatuar sınavlarına hazırlık kursları başlatıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-buyuksehir-gencleri-konservatuar-sinavlarina-hazirlayacak-102487.html

 

 

DİYARBAKIR’DA ÇOCUKLARA ÖZGÜ SOKAK OLUŞTURULUYOR

Yenişehir Belediyesi Ofis Rızvanağa Caddesi üzerinde trafiğe kapalı bulunan sokağı çocuk sokağına dönüştürecek.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-cocuklara-ozgu-sokak-olusturuluyor-102484.html

 

 

METEOROLOJİ’DEN ‘ZİRAİ DON’ UYARISI!

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, önümüzdeki hafta başına kadar tarımsal faaliyetlerin başladığı/devam ettiği, Güneydoğu Anadolu bölgesi için zirai don uyarısı yaptı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-meteoroloji-den-zirai-don-uyarisi-102481.html

 

 

DÜNYADA AŞILANAN KİŞİ SAYISI 500 MİLYONU AŞTI: TÜRKİYE 7’İNCİ SIRADA

Dünya genelinde 140 ülkede 501 milyon kişinin koronavirüs (Covid-19) aşısı olduğu açıklandı. ABD, 133 milyon aşılamayla ilk sırada yer alırken, Türkiye 14 milyondan fazla aşılamayla ilk 7’de yer alıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-dunyada-asilanan-kisi-sayisi-500-milyonu-asti-turkiye-7-inci-sirada-102493.html

Editör: TE Bilisim