Orijinal Diyarbakır Çöreği (Leziz Bir Lezzet) Tarifi'nin Malzemeleri
4 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)
4 paket margarin (eritilecek)
1 su bardağı sıvı yağ
1 litre süt (ılık olacak)
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı mayana (rezene tozu)
1 yemek kaşığı soda (karbonat)
3 yemek kaşığı çifte kavrulmuş susam
2 yemek kaşığı çörek otu
1 paket maya (veya 2 yemek kaşığı instant maya)
Tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin;

Susam
Yumurta

(Leziz Bir Lezzet) Tarifi'nin Yapılışı
Büyük hamur yoğurma kabına yumurtalarımızı alalım.
Un hariç, bütün malzemeleri teker teker ekleyelim ve karıştıralım.
Sonra mayayı ekleyip, unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Bayağı yoğun yoğuracağız. Hamur kat kat olacak.
Sonra hamurumuzu toparlayıp, yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu, resimlerde de anlattığım gibi şekiller verip fırın tepsisine dizelim.
Üzerine yumurta sürelim, susam dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

Denemenizi tavsiye ederim, gerçekten çok güzel bir lezzet. Yiyenlerin, bir daha diyeceği bir tarif.

Servise hazır. Şimdiden deneyenlere teşekkür ederim. Afiyet olsun.