Son dönemde yüksek seyreden enflasyon karşısında Türk lirasının değersizleşmesiyle beraber alım gücü giderek düştü. 200 liranın altındaki banknotların piyasanın nakit ihtiyacı karşısında yetersiz kalması sebebiyle, ATM'lerde para çekme limitinin artırılması gündeme getirdi.
Faiz oranlarının aşağı çekilmesine rağmen sektörde canlılık elde edilemedi bununla beraber enflasyon karşısında ATM'lerin günlük para ihtiyacı, piyasanın nakit para ihtiyacını gideremez oldu.
ÜST SINIR İKİ KATINA ÇIKARILSIN
Ramazan ayına girilmesiyle beraber perakende harcamalarda artış yaşandı.
Bankadan bankaya değişiklik gösterse de mevcut durumda bankaların ATM'lerinden para çekmenin günlük üst sınırı 10 bin lira civarında. Ancak piyasa kaynakları, yeterli olmayan bu tutarın artırılması için çağrıda bulundu. Ekonomi yönetiminin de bu ihtiyacı karşılayabilmek adına bankalar üzerinden piyasadaki likidite ihtiyacının karşılık oranını artırmak için ATM'lerden günlük para çekme üst sınırını iki katına çıkarmaya hazırlanıyor.
VATANDAŞ PARA ÇEKERKEN ZAMAN KAYBETMEYECEK
Bu sebeple atılacak adımlardan en önemlisi ATM'lerden para çekme üst sınırının artırılması olacak. ATM'lerde nakit para çekimi için yeni bir güncelleme yapılması gündemde. Piyasa kaynakları, 10 bin lira olan bu sınırın 20 bin liraya yükseltilmesini bekliyor. Bu güncelleme ile vatandaşın ATM'lerden para çekme işlemleri daha hızlı ve kolay hale gelecek. Detaylar henüz netleşmese de, bu güncelleme ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiği belirtiliyor.