Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, ciğerin 2022’de 2 bin tona yakın tüketildiğini ifade ederek, “Büyük bir istihdam sağlamaktadır. 5 bin aile geçimini sağlıyor. Bu konudaki en büyük sevincimiz de bu. Bugün Diyarbakır’da yerli, yabancı turistlerle yaptığımız görüşmelerde ciğerin namını duyduklarını söylüyor. Ciğerimizin has bir özelliği de kuzu olmasıdır. Kendine has özel bir terbiyesi olması da yer alıyor. Yediğiniz zaman güzel bir aroma tadı verdiğinden dolayı ciğerimiz tercih ediliyor. Sabahın erken saatinden gecenin yarısına kadar yenilen bir üründür. Ciğer dinlendiriliyor içerisindeki zar alınıyor, kente has coğrafi tescil işaret belgesi olması sebebiyle özel sosuyla beraber pişirildiğinde ‘yeme de yanında yat’ misali olur” diye konuştu.

“DİYARBAKIR GASTRONOMİ TURİZMİNİN MERKEZİ OLACAKTIR“

Diyarbakır’ın gastronomi anlamında UNESCO’ya aday olduğunu dile getiren Elkaan, “Gastronomi anlamında coğrafi tescil işareti belgesi almada Türkiye’de birinci sıradayız. Çok kısa sürede 49 mahalli ürünlerimizin tescili alındı. Gastronomi anlamında Türkiye’de 3’üncü sıradayız. Bu demek oluyor ki Diyarbakır gastronomi turizmine hazırlanıyor. Gastronomi turizminin merkezi olacaktır. Diyarbakır’a ikinci bir turizmi ekliyoruz, hem tarihsel hem de gastronomi turizmi” dedi.

Editör: Mücadele Gazetesi