Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Diyarbakır’da çiğköftecilerin tezgâhları hareketlendi. Yaklaşık 10 yıldır merkez Sur ilçesine bağlı Gazi Caddesi, Nebi Camii önünde vatandaşlara hizmet veren Necat Usta, bu yıl çiğköftenin porsiyon fiyatını 100 liradan satışa sunduğunu belirtti.
"SÜRÜMDEN KAZANIYORUZ, YEVMİYEMİZ ÇIKSIN YETER "
Geçen sene porsiyon fiyatının 70 lira olduğunu vurgulayan Necat Usta, bu yıl maliyetlerin artması nedeniyle fiyatı 100 liraya çıkardıklarını ifade etti. Birçok yerde çiğköftenin porsiyon fiyatının 200-220 lira arasında değiştiğini altını çizen Usta Necat, "Biz halka hizmet etmek için buradayız. Sürümden kazanalım diyoruz. Günde 400-500 porsiyon bile satabiliyoruz. Marul 30 lira, roka 10 lira olmuş. Bir şey alınmıyor ama biz yine de emeğimizin karşılığını alalım diyoruz. Yevmiyemiz çıksın yeter" diye konuştu.
“KALIRSA DA GARİBANLARA DAĞITIYORUZ”
Ramazan boyunca öğlen 12’de satışa başladıklarını aktaran Necat Usta, en geç saat 17.30 - 18.00 gibi tezgâhı kapatıp çiğköftenin her gün tükendiğini dile getirerek, "İstisna bazı günler kalırsa da garibanlara dağıtıyoruz" dedi.
“BİZ ET BULAMIYORUZ Kİ YİYELİM, KİLOSU 700 LİRA OLMUŞ”
Diyarbakır'da genellikle etli çiğköftenin daha çok tercih edildiğini söyleyen Necat Usta şunları kaydetti; "Etsiz isteyenler için ayrı bir leğende yoğuruyoruz ama en çok etli satılıyor. Etli çiğköftenin sağlık açısından zararlı olduğu yönündeki boş tartışmalara da vatandaşlarımızın kulak asmamalarını öneririm. Biz et bulamıyoruz ki yiyelim, kilosu 700 lira olmuş. Balıktan Suşi yapıyorlar, herkes yiyor kimse bir şey demiyor. Eti neden yemesinler?”
“ACISIZ YİYEN YOK DENECEK KADAR AZ”
Diyarbakır halkının acılı çiğköfteyi daha çok tercih ettiğini belirten Necat Usta, "Acısız yiyen yok denecek kadar az. Paket yaptığımız porsiyonların yanına ekstradan acı biber de koyuyoruz. Fiyatlar her geçen gün artıyor. Bir çorba 70-80 lira, bir tavuk dürüm 100 lira. En ucuzu yine çiğköfte” şeklinde konuştu.