Diyarbakır’da açıklama geldi! Su musluktan içilir Diyarbakır’da açıklama geldi! Su musluktan içilir

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta 77 puanla lider Amed Sportif Faaliyetler, 68 puanla 3'üncü sırada yer alan ve Play-Off hesapları yapan Alagöz Holding Iğdırspor'u konuk etti. Karşılaşma için çevre illerden gelen takviye polis ekipleriyle 6 bin 100 polis görev aldı. Büyükşehir Belediyesi de 2 farklı noktada LED ekranlar kurarak seyircilerin karşılaşmayı izlemesini sağladı. Emniyet imkanlarına göre maç için kente 600 bin civarında kişi geldi.

Maçta sahte ve karaborsa biletleri nedeniyle yaklaşık 3 bin kişi stadyuma giremedi. Ortaya çıkan olaylarda 14 kişi gözaltına alındı.

STAT TAMAMEN DOLDU, 3 BİN KİŞİ DIŞARIDA KALDI
Karşılaşmanın günler öncesinden tükenirken, 33 bin kişilik kapasitesi Diyarbakır Stadyumu da tamamen doldu. Sahte ve karaborsa biletleri nedeniyle, biletli ve kombine bilet sahibi yaklaşık 3 bin kişi dışarıda kaldı. İçeri girmek isteyen taraftarlardan birkaçı, polise taş ve yabancı madde attı. Çıkan olaylarda 14 şüpheli gözaltına alınırken, İl Emniyet Müdürlüğü Spor Büro Amirliği ekipleri, polis aracından "Burada bir olumsuzluk olabileceği durumlarda kent meydanında veya 15 Temmuz parkında izleme alanları, büyük dev ekranlar mevcut. Tekrar ediyorum. Kolluk kuvvetleri müdahale etmeyecek. Biz burada kapasitemizden rica Münferit müdahalelerimiz devam ediyor.Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.Daha fazla bilet veya sahte bilet süreciyle ilgili olarak herhangi bir kolluk kuvvetleriyle karşı karşıya kalmayız."

Kaynak: DHA