Diyarbakır'da 46 yıllık bir geçmişe sahip olan Ejder Usta'ya göre Kiremit Kebabı, İskender kebabının evrimleşmiş bir hali. Lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bu kebabın sırrı ise özel hazırlanan patlıcan ezmesi, domates sosu, Adana kebabı, kaşar peyniri ve tereyağının uyumlu dansında yatıyor.
"MALZEMELER VE YAPILIŞ AŞAMALARI"
Fulya Taşkesen’in haberine göre, Kiremit kebabının lezzet sırrı, özel olarak hazırlanan patlıcan ezmesinde gizli. Bu ezme, çeşitli baharatlarla harmanlanarak çömleğin altını hazırlıyor. Üzerine pişirilen Adana kebabı ve eritilen kaşar peyniriyle birlikte ortaya çıkan lezzet, damakta kalıyor.
"GÜNLÜK 300-400 PORSİYON SATIŞ"
Ejder Usta'ya göre Kiremit Kebabı, hem lezzetli hem de farklı bir tat sunuyor. Özellikle Diyarbakır halkı tarafından büyük ilgi gören bu kebabı, şu ana kadar hiçbir olumsuz yorum almamış. Günlük 300-400 porsiyon satışı ile de başarısını kanıtlıyor.
KİREMİT KEBAP FİYATI 250 LİRA
Kiremit kebabı Yapan Ejder Usta, "Küçük esnaf. Yani 250 liraya veriyoruz. Yanında altı, yedi çeşit salata olmak üzere. Yanında bir su ve ayran olmak üzere iki yüz elliye veriyoruz. Bu sayede tüm müşterilerimiz bizi tercih ediyor. Hem yerli halk hem de şans eseri tadına bakan turistler, bu lezzete kapılıyor" şeklinde konuştu.
"DİYARBAKIR'A ÖZEL BİR LEZZET"
Ejder Usta, Kiremit Kebabı'nı Diyarbakır'a özel bir lezzet haline getirmek için çabalıyor. Bu amaçla patent başvurusunda bulunan usta, kebabın ileride Diyarbakır'ın simgesi haline gelmesini hedefliyor.