İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçları ile yine İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" iddiasıyla başlatılan soruşturmalar sürüyor.

Erzincan’da deprem oldu: İşte detayları… Erzincan’da deprem oldu: İşte detayları…

Gözaltına alınanlar arasında Spectrum House Düşünce ve Araştırma Merkezi Genel Direktörü ve 2024 Genel Seçimleri’nde DEM Parti’nin Diyarbakır Milletvekili adayı olan Dr. Azad Barış da var. Barış'ın İmamoğlu ile 2 kez görüştüğü 253 kez aynı yerde bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Azad Barış’ın Diyarbakır ve Viranşehir arasındaki Karacadağ bölgesinde doğduğu biliniyor. Ezîdi kökenli olan Barış, 2023 Genel Seçimlerinde Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayı olmuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi