MÜCADELE HABER- Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez binada, Diyarbakır’a yapılacak yatırımların ve gönüllülük alanında Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve yerel yönetimler arasında ilk kez yapılacak iş birliği protokolü imza töreni düzenlendi. Programda konuşan Bakan Kasapoğlu, “Kardeşliğin, tarihin, kültürün ve medeniyetin şehri Diyarbakır için bir aradayız. Bugün imzalayacağımız protokolle Diyarbakır için var olan eserlerimizi geliştireceğiz ve eksik olanları tamamlayacağız. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır’da da adım adım, ilçe ilçe mahalleleriyle genç dostu, spor dostu şehir yapma yönünde de önemli bir adımı, önemli bir hamleyi birlikte gerçekleştireceğiz. Şehirlerimiz için gönül birliği yapıyoruz. Diyarbakır’ın kaderinin Türkiye’nin kaderi olduğuna inanıyoruz. Dicle’nin, Fırat’ın, Sakarya’nın kuzulularının Türkiye’nin umudu ve istikbali olduğuna inanıyoruz. O yüzden Birlikte çalışacağız. Birlikte üreteceğiz. Omuz omuza vereceğiz. Türkiye’nin kuzularını, Fırat’ın kuzularını hiç kimseye yar etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“BU ÇITAYI HEP BİRLİKTE YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

Kasapoğlu, “Son 19 yılda olduğu gibi Diyarbakır’da da neleri gerçekleştirdiğimizi hepimiz biliyoruz. 19 yıl önce 10 olan tesislerimizi bugün 58’e yükseldi. Yurtlarımızın kapasitesi 2 bin 200’lerden 5 bin 500'lere geldi. Diyarbakır’da hiç gençlik merkezi yokken bugün 8 adet gençlik merkezimiz var. İnşallah bu protokolle gençlik merkezlerimizin sayısını tüm ilçelerimize yaymış olacağız. Lisanslı sporcu sayısı 3 bin 700 iken şu an 140 bin olmuş durumda. Bu çıtayı hep birlikte yukarıya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 

DİYARBAKIR'DA BÜTÜN OLİMPİK SPORLARLA İLGİLİ MEKANLAR OLACAK

İmzalayacakları projelerle beraber Diyarbakır'da bütün olimpik sporlarla ilgili mekanların olacağını vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:

 

“Bugün imzalayacağımız protokollerle kenti uluslararası spor müsabakalarının merkezine dönüştürecek 250 dönümlük spor merkezimiz içerisinde yüzmeden tenise, okçuluktan macera sporları, duvar tırmanışından atlama kulesine kadar voleybolundan basketboluna kadar futboluna kadar birçok branşı içinde bulunduran çok önemli bir spor merkezi oluşacak inşallah.”

 

DİCLE İLÇESİNDE GENÇLİK KAMPI KURULUYOR

Diyarbakır'da gençlik kampının olmadığına dikkati çeken Karaloğlu, Dicle ilçesinde inşa edecekleri Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Merkezi ile Türkiye'nin dört bir tarafından gelecek gençlerle bölgedeki gençleri kaynaştıracakları bir merkeze sahip olacaklarını kaydetti.

 

SUR İLÇESİNE DİCLE VADİSİ SPOR PARK’I KURULACAK

Sur içinde mekansızlık dolayısıyla çok fazla spor alanı yaratma şansları olamadığını dile getiren Karaloğlu, “Hem Sur ilçemizin gençliğini hem üniversite gençliğimizin istifade edeceği hem de şehrimizi Dicle Nehri ile buluşturacak olan Dicle Vadisi Spor Park'ta da inşallah Diyarbakır farklı bir çehreye bürünmüş olacak.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim