Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

DÜ HASTANESİ’NDE KARACİĞER NAKLİ YAPILACAK!

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, DÜ Hastanesi’nde olan Organ Nakli Birimi’nde en riskli nakillerden olan karaciğer nakli için alanında uzman olan Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’ın göreve başlamasıyla yakın zamanda başlayacağını söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-du-hastanesi-nde-karaciger-nakli-yapilacak-104341.html

CHP HEYETİ DİYARBAKIR’DA: KÜRT MESELESİNİ ÇÖZME İDDİASINDAYIZ

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen CHP heyeti, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Kürt sorununu çözerek toplumsal barışı nasıl sağlayacağımızı görüşeceğiz” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-chp-heyeti-diyarbakir-da-kurt-meselesini-cozme-iddiasindayiz-104352.html

ŞENYAŞAR AİLESİ DİYARBAKIR’DA: ADALET İSTİYORUZ, BU ZULÜM YETER

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyasar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, 116'ncı giren "adalet" nöbeti kapsamında Diyarbakır'da DEVA partisi ve baroyu ziyaret etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-senyasar-ailesi-diyarbakir-da-adalet-istiyoruz-bu-zulum-yeter-104359.html

DİYARBAKIR’DAN, MISIR’DAKİ İDAM KARARLARI GERİ ALINSIN ÇAĞRISI

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Mısır'da cunta mahkemesi tarafından 12 alimin idam kararını Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde yaptığı basın açıklamsıyla lanetledi. İdam kararlarının geri alınması için başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerine çağrıda bulunulan açıklamada, Mısır'daki idam kararlarına karşı; uluslararası toplumu harekete geçmesi, insan hakları kuruluşlarının bu zulme sessiz kalmamsı çağrısı yapıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-dan-misir-daki-idam-kararlari-geri-alinsin-cagrisi-104361.html

DİYARBAKIR MİMARLAR ODASI’NDAN SUR’DAKİ YIKIMA TEPKİ

Diyarbakır merkez Sur ilçe Belediyesi, UNESCO koruması altındaki sit alanında bulunan metruk yapıların yıkımı devam ederken, TMMOB Amed İl Kordinasyon Kurulu yaptığı basın açıklamasıyla yıkıma tepki geldi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-mimarlar-odasi-ndan-sur-daki-yikima-tepki-104368.html

DİYARBAKIR’DA 200 BİN ÇOCUK EĞİTİME ULAŞAMADI

Eğitim Sen, Diyarbakır'da 200 bin öğrencinin uzaktan eğitime hiç ulaşamadığını ve öğretmenlerin emeklerinin karşılığını alamadığını açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-200-bin-cocuk-egitime-ulasamadi-104367.html

ADIYAMANLI TÜTÜN ÜRETİCİLERİNDEN 'YETKİ BELGESİ' PROTESTOSU

Tütün üreticilerinin yetki belgesi almadan ve bildirimde bulunmadan ticaret yapması 1 Temmuz itibarıyla yasaklandı. Söz konusu düzenlemeye tepki göstermek adına Adıyamanlı tütün üreticileri bir protesto düzenledi. Adıyaman-Malatya yolunu trafiğe kapatan üreticiler, kararın iptal edilmesini talep etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-adiyamanli-tutun-ureticilerinden-yetki-belgesi-protestosu-104365.html

TESCİLLİ ‘DİYARBAKIR KARPUZU’NDA HASAT ZAMANI

Diyarbakır’ın Dicle Nehri bölgesinde çakıllı ve kumlu arazide güvercin gübresi verilerek yetiştirilen, ağırlığı nedeniyle geçmişte develerle taşınan Diyarbakır karpuzunun hasadı başladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-tescilli-diyarbakir-karpuzu-nda-hasat-zamani-104351.html

DİYARBAKIR’DAKİ KADIN KOOPERATİFLERİNDEN BURSA’YA ÇIKARTMA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte faaliyet yürüten kadın kooperatiflerinin üyeleri için Bursa’ya inceleme gezisi programı düzenledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-daki-kadin-kooperatiflerinden-bursa-ya-cikartma-104358.html

DİYARBAKIR'DA DEREYE ATLAYAN 500 KOYUNDAN 36'SI ÖLDÜ!

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde ırmağa atlayan sürüdeki 500 koyundan 36'sı öldü. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-dereye-atlayan-500-koyundan-36-si-oldu-104342.html

Editör: TE Bilisim