Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

“DOĞA, KİTAP VE BİSİKLET ÜÇLÜSÜNÜ TOPLUMA DAHA ÇOK MAL ETME AMACINDAYIZ”

Diyarbakır’da kurdukları Kitap Bisiklet ve Doğa Derneği ile birçok çalışmada ve projede yer alan ve kolektif bir şekilde faaliyetlerini sürdüren topluluk, başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye’de doğa, kitap ve bisiklet üçlüsünü topluma daha çok mal etme amacında olduklarını söylediler.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--doga-kitap-ve-bisiklet-uclusunu-topluma-daha-cok-mal-etme-amacindayiz-102956.html

 

9 KOVANLA ARICILIĞA BAŞLADILAR, ŞİMDİ TALEPLERE YETİŞEMİYORLAR

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Pullu Tarla köyünde ikamet eden Mehmet Emin Tanrıkulu ile arkadaşı Sadık Ahmet Oğul, 20 yıl sonra ‘keşke’ dememek için, başka işlerde çalışarak biriktirdikleri parayla arıcılık işine girdi. Tanrıkulu ve Oğul, pandemide bal talebine yetişmek için ekstra mesai harcamaya başladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-9-kovanla-ariciliga-basladilar-simdi-taleplere-yetisemiyorlar-102962.html

 

DİYARBAKIR'DA BİR ÇİFTÇİ DOMUZ YAVRULARINI SÜTLE BESLEDİ

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir çiftçi, mısır tarlalarına zarar veren domuz yavrularını bir hafta boyunca evde sütle besledikten sonra doğaya bıraktı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bir-ciftci-domuz-yavrularini-sutle-besledi-102960.html

 

DİYARBAKIR’DA HALATI KOPAN ASANSÖRDE CAN PAZARI

Diyarbakır’da oturdukların evin 11'inci katından asansöre binen baba ve oğlu, halatının kopması sonucu yere çakıldı. Olaydan şans eseri yaralı kurtulan baba ve oğlu, hastanede tedavi altına alındı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-halati-kopan-asansorde-can-pazari-102961.html

 

İŞÇİ SORUNLARI BAKANLIKLARA İLETİLDİ

Bir Sağlık İş Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmetler İşçilerinin sorunlarını Sağlık Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına iletti. Bir Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Cihan Okçu, sahada en çok baş gösteren ve çözüme kavuşması durumunda çalışanlarca ciddi bir memnuniyet sağlayacak sorunları belirlediklerini, bunların; pandemi ek ödemesinden yararlanma, zorunlu emeklilik, tayin ve becayiş olduğunu ifade etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-isci-sorunlari-bakanliklara-iletildi-102965.html

 

SİLVAN ÖSYM SINAV MERKEZİ OLARAK KABUL EDİLDİ

Dicle Üniversitesi Silvan meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sedat İlhan, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2021 yılından itibaren ÖSYM’nin düzenlediği yükseköğretim kurumları sınavlarının Silvan ilçesinde yapılmasına karar verdiğini söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-silvan-osym-sinav-merkezi-olarak-kabul-edildi-102971.html

 

DÜ SPORCULARI AVRUPA TURNUVASINDAN MADALYALARLA DÖNDÜ

Dicle Üniversitesi sporcularından Hasan Zilan, Sultan Zilan ve Bilgin Erol katıldıkları Avrupa turnasından madalya elde etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-du-sporculari-avrupa-turnuvasindan-madalyalarla-dondu-102972.html

 

DÜ’NÜN MRNA PROJESİ TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENDİ

Dicle Üniversitesinin multiple skleroz hastaları için mRNA projesinin, TÜBİTAK tarafından desteklendiği bildirildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-du-nun-mrna-projesi-tubitak-tarafindan-desteklendi-102973.html

Editör: TE Bilisim