Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- 20 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan resmi gazetede Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Şenyayla bölgesi Muş’a bağlandı. 30 haneli bölge Diyarbakır’ın kalan tek yaylası olarak biliniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem, Daha önce Siverek’in de Diyarbakır’dan alınıp Şanlıurfa’ya verilmesini de hatırlatarak duruma tepki gösterdi. Şenyayla halkıyla görüştüğünü belirten Başkan Erdem, orada yaşayanların talebi ve bilgisinin olmadığını belirterek durumun Ankara’dan alınan bir karar olduğunu söyledi.

 

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem

 

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ali Erdem’in açıklamaları şöyle, “Daha önce 1926 yılında Siverek ilçesinin Diyarbakır’a mesafe olarak daha yakın olduğu halde Diyarbakır’dan alınıp Şanlı Urfa’ya bağlanması ile başlayan Diyarbakır’ın sınırlarını değiştirme operasyonu 2013 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı 5 köyünde Batmana bağlanması ile devam eden süreç 20 Mart 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan resmi gazetede Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Şenyayla bölgesi de Muş ilimize verilmiş oldu.

 

Gerek Ülkemiz gerek Mezopotamya ve gerekse de tüm Orta Doğu bölgesi için coğrafik, kültüler ve siyasal birçok açıdan çok büyük önem arz eden Diyarbakır’ımızın sınırları ile oynanarak neler amaçlanmaktadır? Şayet gerekçe bölgeler arasındaki mesafe ise; Soruyoruz: Diyarbakır’ın Dicle İlçesine bağlı Arı köyünün Ordu mezrası çevresindeki köylerin birçoğundan coğrafi olarak daha büyük ve nüfus olarak daha yoğun olduğu halde ve dahi mesafe olarak Hani ilçemizin hemen yanı başındayken ve mezra ahalisinin yıllardır Köy statüsüne alınıp Hani ilçemize bağlanma talepleri varken neden Hala mesafe olarak daha uzak olan Dicle ilçesine bağlı ve mezra halkının talepleri neden görmezden geliniyor? Oysa Şenyayla ahalisi ile yaptığımız görüşmelerde ahali Muş ilimize bağlanma gibi bir taleplerinin olmadığını bu olayın ahalinin bilgisine danışılmadan direk Ankara’dan alınan bir karar olduğunu belirttiler.

 

 

Diyarbakır olarak bu sürece sessiz kalmamız durumunda daha başka nereler Diyarbakır’dan koparılacaktır. Yoksa bu süreç ilerde Zerzevan kalesinin de Diyarbakır’ımızdan alınıp Mardin İlimize bağlanması ile mi devam edecek? Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı olarak bu süreci sonuna kadar takip edeceğimizi ve Diyarbakır’ımızın toprak bütünlüğünün sonuna kadar savunucusu ve koruyucusu olacağımızı saygılarımız ile ifade ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim