Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki Japon 2 Pasajı, hırsızların uğrak yeri oldu.  Pasajın içinde yaklaşık 20 yıldır esnaflık yaptığını belirten Fırat Kalan, çağla alüminyum pencerelerin sağlam olmadığı için hırsızların işyerlerine girdiğini iddia etti.  Diğer pasajlarda yapılan çağlar alüminyum pencerenin Japon 2 pasajına da yapılması için yetkililere çağrıda bulundu. 

 

“SUR OLAYLARINDA ZATEN MAĞDUR OLDUK”

Pasajda şu anda telefon bayisi işleten Kalan, “Sur olaylarında zaten mağdur olduk, kendimizi toparlamaya çalışırken şimdide hırsızlarla uğraşıyoruz. Sur’daki çalışmalar yapılırken, gelip çağlar pencerenin ölçüsünü aldılar, Pencereyi yapmak için söz verdiler ama maalesef kimse gelip yapmadı. Yapılmayınca da hırsızlar genellikle buraya dadanmaya başladılar. Yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz. Hırsızların daha fazla girmemesi için bu çağların yapılmasını istiyoruz. Emniyet teşkilatları da sağ olsun kamera kayıtlarından veya devriyelerden burayı kontrol ediyorlar ama yine de gözden kaçabiliyor. Hırsızlar bir şeklide yine de buraya girebiliyorlar. Çağlar olursa buraya hırsız girmez.”diye konuştu. 

 

 

Surdaki birçok pasajın çağlarının yapılıp Japon 2 pasajının çağlarının yapılmadığını ileri süren Kalan, “Karşımızdaki ve aşağımızdaki pasajların çağlarını yaptılar. O zaman çalışan demirci ustalar sağ olsun gelip klimaları düzelttiler ama bizim çağların ölçüsünü alıp sonra gelip yapmadılar.”şeklinde konuştu.

 

“GECE HIRSIZ GELİR Mİ DİYE UYKUMUZ KAÇIYOR”

İşyerine iki sefer hırsızın girdiğini söyleyen Kalan, “Benim dükkânıma 2 defa hırsız girdi. Bir defasında zararım büyük oldu. Çalınan birçok malzeme de tamire getirilmiş müşterilerin telefonuydu. Çalınan eşyaları ücretini kendi cebimden ödedim. İkinci sefer de hırsızlar girmeye teşebbüs ederken polisler kameradan fark edip kovalıyor. Hatta birbirlerine silah da sıkıyorlar. Ama hırsızlar 4-5 kişi, kaçıp gidiyor. Sonrada yakalanmadılar. Psikolojimizi bozdular. Her gece yattığımızda bu gece hırsız gelir mi diye uykumuz kaçıyor” dedi.

Editör: TE Bilisim